Jau otro gadu pēc kārtas Jaunmārupes pamatskolas skolnieki piedalījās starptautiskajā pētniecisko darbu konkursā Minskā. 2015. gadā maijā savu pētījumu sāka 7.a klases skolniece Nellija Žaka un 30. oktobrī viņa ar savu pētījumu iepazīstināja kompetentu žūriju Baltkrievijas Republikā un ieņēma 3. vietu. Minskas apgabala izglītības attīstības institūtā pulcējas aptuveni 250 dalībnieki. Lietuvas delegācija no Viļņas, Krievijas dalībnieki no Maskavas un no katra Minskas apgabala reģiona.
Nellijas grupā bija iesniegti19 projekti. Viņas pētījumu tēma: Tēvs – malacis vai reāls ceļojums uz pagātni. Savā darbā Nellija meklēja atbildi uz jautājumu: Kas nosaka bērnu skaitu ģimenē? Viņa izpētīja no tēva puses aptuveni 50 cilvēku biogrāfiju. Iedziļinājās pagājušā gadsimta atmosfērā, analizēja un mācījās prezentēt. Nosūtītais darbs un uzstāšanas konkursā notika krievu valodā. Baltkrievijas skolnieki savus darbus konkursā prezentēja angļu valodā, spāņu valodā un baltkrievu valodā.
Pēc darba dienas bija ekskursija pa Baltkrievijas galvaspilsētu Minsku. Pilsētu, kurā dzīvo 2 miljoni cilvēku. Pilsētu, kur šauras ielas un savs dzīves ritms. Pilsētu ar savu metro.
Aicinu visus Jaunmārupes skolēnus izmēģināt savus spēkus konkursā, lai parādītu, ka Jaunmārupes pamatskolā ir paši gudrākie, zinātkārākie skolnieki un strādā lieliski skolotāji. Skolnieces Nellijas uzstāšanos var apskatīties šeit… Krievu valodas skolotāja Ludmila Čaupenoka-Sidorova.