Jaunmārupes pamatskolā no 16.novembra līdz 27.novembrim norisinājās Latviešu valodas nedēļa. Novembrī, kad pirms daudziem gadiem ir norisinājušies latviešu tautai nozīmīgi vēsturiski notikumi, mēs nedrīkstam aizmirst par mūsu valodu – latviešu valodu. Mērķis bija veicināt skolēnu interesi par valodu, tās lietošanu, atgādināt mūsu katra piederību Latvijai, neaizmirstot par Latvijas simbolu – karogu.
17.novembrī skolas aktu zālē bija pasākums „Karogs kā Latvijas simbols”, kurā 4.-8.klašu skolēni varēja uzzināt, kāpēc tieši tā izskatās mūsu valsts karogs. Pasākums izdevās, jo mūsu skolā mācās tik atsaucīgi un darboties griboši jaunieši, paldies Laurai Šapei un Kristeram Stabulniekam no 8.a klases, kā arī visiem skolas kora dalībniekiem! Paldies visiem skolēniem un viņu ģimenēm, kuri piedalījās izstādes veidošanā “Karogs kā Latvijas simbols” un „Manas ģimenes karogs”!

 

Visu nedēļu skolēni varēja iejusties jauno valodnieku lomā un darināt interesantus jaunvārdus, kas bija apskatāmi izstādē „Mēs – jaunvārdu darinātāji”. Par labākā jaunvārdu darinātāja titulu bija krietni jāpacīnās, jo darbu bija tiešām daudz, katrs 4.-8.klases skolēns piedalījās balsošanā, izvēloties, viņaprāt, trīs labākos, interesantākos, skanīgākos jaunvārdus. Balsis tika saskaitītas, un rezultāti ir šādi: 1. vieta jaunvārdam ASTOŅMĀJA (55 balsis), autore Marta Mežīte 6.b klase, 2. vieta jaunvārdam PŪČPŪKA (19 balsis), autore Marta Pūce 5.b klase, 3. vieta jaunvārdam STILIMONS (15 balsis), autors Roberts Pauls Briedis 6.b klase.
No 23. līdz 26.novembrim skolēni piedalījās skolas Netradicionālajā latviešu valodas olimpiādē, kuru izveidoja latviešu valodas skolotājas I.Rakule, D.Ločmele un L.Bahmane. Olimpiādes uzdevumi tika veidoti 4., 5.-6., 7.-8.klašu grupai. Paldies visiem dalībniekiem! Latviešu valodas un literatūras skolotājas  Inguna Rakule, Dace Ločmele, Lelde Bahmane
Olimpiādes rezultāti:

4. klašu grupa
4.a Miks Henrijs Hincenbergs 1.vieta 35 punkti
4.a Ralfs Vinters 2.vieta 32 punkti
4.b Mareks Aseriņš 3.vieta 31 punkts
4.b Alens Pčelins 3.vieta 31 punkts
4.b Enija Krasovska 3.vieta 31 punkts
4.b Nīls Sets 3.vieta 31 punkts
5.-6. klašu grupa
6.a Marta Kristiāna Savicka 1.vieta 41 punkts
6.a Amanda Bukovska 2.vieta 39 punkti
5.a Kārlis Puriņš 3.vieta 34 punkti
7.-8.klašu grupa
8.a Kārlis Bērziņš 1.vieta 48 punkti
7.b Krišjānis Jēkabs Baltiņš 2.vieta 47 punkti
7.b Katrīna Paula Krustkalne 3.vieta 46 punkti
7.b Laine Paupere 3.vieta 46 punkti