Mēs, Jaunmārupes pamatskolas žurnālistikas pulciņa dalībnieki, 9.maijā devāmies uz Tukuma 2. vidusskolu ciemos pie skolas avīzes “Spogulis” komandas. Tas bija jauks piedzīvojums, mēs smēlāmies iedvesmu, guvām pieredzi, apmainījāmies ar idejām. Mēs lietderīgi pavadījām laiku.
Skolas konferenču zālē skolotāja Evita Korna mūs iepazīstināja ar sagatavotu prezentāciju par “Spoguļa” vēsturi. Uzzinājām, kā avīze ir mainījusies un attīstījusies. Jā, viņi ir stabila vērtība, šobrīd dienas gaismu gaida avīzes 112 numurs! Mums ir uz ko tiekties! Topošajā vēstures muzejā skolas telpās mūs sagaidīja interesantas aktivitātes, viena no tām – iepazīšanās ar “Spoguļa” numuriem. Viņi ievēro ļoti svarīgu noteikumu – avīzēs liek tikai oriģinālrakstus un pašu fotografētas bildes. Kaut arī “Spoguļa” komanda ir pieredzes bagāta, viņi uzklausīja mūsu priekšlikumus par avīzes vizuālo noformējumu un saturu.

Noslēgumā “Spoguļa” meitenes mūs iepazīstināja ar savu talismanu, skaidrs, kāpēc viņiem viss izdodas! Vēzītis simbolizē vēlmi sasniegt, pārsteigt, organizēt, gūt, uzzināt, lasīt, informēt, saprast (skatīt bildes…).

Mīļš paldies par sirsnīgo uzņemšanu! Mums ļoti patika pie Jums! Jāsaka dziesmas vārdiem: “..mēs satiksimies vēl, mēs satiksimies..” Liels paldies par viesmīlību un uzņemšanu!

“Zīmuļa” komanda Marta R., Marta P., Eduards, Marta Gabriela, Elizabete, Anna Gabriela, Alise Mišela un skolotāja Inguna Rakule