Pirmsskolas grupa “Bitītes” šo mācību gadu uzsāka ar burvīgu, radošu un sportisku sadarbību ar vecākiem – kopīgu rudens ekskursiju uz Valguma pasaules Baskāju taku, apvienojot to ar jautru Tēvu dienas svinēšanu. Tēvu sadarbība ar pirmsskolu sekmē bērnos disciplīnu, izpalīdzību un atbildības sajūtu.

 

Latvijā Tēva diena tika ieviesta 2008.gadā, un tā tiek svinēta septembra otrajā svētdienā. Gatavojoties tai, bērni, konstruēšanas un aplicēšanas nodarbībās, sagatavoja apsveikumu kartiņu tētim. Izteica savas domas : kāds ir mans tētis?, ko es viņam novēlu? un ko es viņam dāvinu?
Ar jautru autobusa braucienu nonācām Valguma pasaules Baskāju takā. Pēc vecāku ieteikuma, bērniem tika uzvilktas atstarojošās vestes – drošībai un grupas atpazīšanai( jo bez mums tur bija arī citi ekskursanti). Uzsākot pārgājienu pa Baskāju taku, vecāki uzmundrināja savus bērnus, lai viņi justos droši un pārliecināti par savām spējām. Ar smiekliem un dažādu pēdu sajūtu pārvarēšanu 2 stundu laikā tika noieti 1.9 km.
Tēvu dienas svinības un pikniku organizējām Smārdē “Vēja dārzā”. Tēti veica dažādas aktivitātes : Vai esi labs pavārs? – mizoja kartupeļus un burkānus ar dakšiņu, Vai esi labs dakterītis?- apsēja bērna sāpošās vietas ar tualetes papīru, kā arī trauksmes gadījumā : vai esi labs glābējs?- dzēsa svecīti. Brašajiem tētiem tika pasniegti apsveikumi un balvas. Bērnu vērtējumā uzvarētāji bija visi tēti, jo katram viņš ir visstiprākais, visātrākais, vismīļākais.

Paldies visiem “Bitīšu “grupas vecākiem par aktīvu iesaistīšanos pasākumā un tā organizēšanā !

Pirmsskolas skolotājas Aiga Bērziņa un Krista Kristapsone
Pirmsskolas skolotāju palīgs Larisa Dumbrovska