12. oktobra rītā Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvaldi un novada skolu direktoru vietniekus izglītības jautājumos sagaidīja Jaunmārupes pamatskolā uz izglītojošu un pieredzes bagātu semināru.

 

Direktoru vietnieki pilnveidoja savas zināšanas lekcijā “Kompetenču pieeja vispārējā izglītībā”, kuru vadīja Dabaszinātnes un matemātikas centra pētniece Līga Čakāne. Savukārt, Jaunmārupes pamatskolas direktoru vietniece Laura Buravcova dalījās pieredzē ar pedagoģisko procesu Jaunmārupes pamatskolā. Semināra laikā izvērsās arī veselīga diskusija par šī mācību gada aktualitātēm Pierīgas novada skolās. Direktoru vietnieki guva daudz vērtīgu ideju, kuras realizēt savā ikdienā.
Dodoties ekskursijā pa skolas gaiteņiem, apskatījām klašu ekskursiju izveidotos plakātus. Varēja smelties idejas, kur pašiem kādreiz aizbraukt. Īpašu uzmanību piesaistīja mazo klašu kabineti, kuros pie sienām izvietoti materiāli, kas atbilstoši skolēniem attiecīgajā brīdī ir ļoti svarīgi. Telpas ļoti mūsdienīgas. Uzmanību pievērsa klašu telpās ieliktie logi uz gaiteni, kas vairāk skolēnus disciplinē darbam, kā arī skolotājs redz, vai kāds skolēns stundu laikā neklīst pa skolu.
Sastapāmies ar pieklājīgiem un darbam motivētiem skolēniem, kas lielā mērā ir, pateicoties lielajam ieguldītajam darbam gan no skolas vadības puses, gan skolotājiem. Ir jūtams, ka skolas vadības komanda skolā ir ielikusi visu savu dvēseli. Pasākums bija pārdomāts līdz katrai detaļai. Patīkami pārsteidza skolas mājīgā gaisotne.
Sirsnīgs paldies, Jums, Jaunmārupes pamatskolas kolektīvam, īpaši vadības komandai – direktorei Ivetai Timulei, direktoru vietniecēm izglītības jautājumos Laurai Buravcovai un Anitai Līdakai, kā arī direktoru vietniecei audzināšanas jautājumos Ilzei Graudiņai, par ieguldīto laiku un darbu šī pasākuma tapšanā!

Arta Rubule, Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvaldes galvenā speciāliste izglītības jautājumos