„Helavīnos jautri gāja,
Briesmoņu mums pilna māja,
Kopā visi līksmojām,
Jautras spēles spēlējām.”

 

1.d. un 1.b. klases skolotājas: E. Novarucka Vērzemniece, S. Ķepiņa un I. Savicka savām klasēm š.g. 31. novembrī organizēja Helovīnu pēcpusdienu. Pēcpusdienas mērķis- „Sekmēt pozitīvas skolēnu sadarbības prasmes ar dažādu aktivitāšu palīdzību, paplašināt zināšanas, prasmes dažādos mācību priekšmetos.”

Uzdevumi:
1.      Veicināt sadarbību ar vecākiem.
2.      Sekmēt skolēniem pozitīvas sadarbības prasmes.
3.      Paplašināt zināšanas dažādos mācību priekšmetos.
4.      Vingrināt prasmi noformēt savus darbus.
5.      Veicināt pozitīvas emocijas par kopīgo pasākumu.

Sadarbojoties ar vecākiem, skolēni atnesa un prezentēja savu izvēlēto ēdienu, kurš bija noformēts atbilstoši Helovīnu tematikai, kā arī visas dienas garumā skolēni bija tērpušies savās izvēlētajās maskās un pēcpusdienā piedalījās masku parādē. Skolēni balsoja par interesantāko tērpu un neparastāko ēdienu. Pēc tam skolēni izlozēja dažādus simbolus un sadalījās komandās, tad katra komanda veica dažādus uzdevumus: izdomāja komandas nosaukumu, risināja matemātiskas darbības ar ķirbjiem, domāja dažādas mīklas par augļiem, dārzeņiem, klausījās skolotājas sacerētu stāstu „Helovīna vakarā”. Tad darba lapā lasīja stāstu un ierakstīja iztrūkstošos vārdus. Dejoja Helovīna mūzikas pavadījumā, radošajā darbnīcā pagatavoja sev spociņu. Spēlēja boulingu.
Noslēgumā skolēni saņēma atzinību par piedalīšanos Helovīnu pēcpusdienā un diplomus par interesantāko tērpu un neparastāko ēdienu. Lai gūtu atgriezenisko saikni no pēcpusdienas, skolēniem piedāvājām izveidot sajūtu tīklu, savijot dziju dažādos virzienos un iekarinot tīklā uz krāsainiem apļiem uzrakstītās sajūtas par Helovīna pēcpusdienu.
Helovīni nav latviešu tautas svētki, bet paņemot dažas idejas no šiem svētkiem panācām skolēnu vēlēšanos mācīties ar dažādu rotaļu, spēļu un darba lapu palīdzību. No sirds gribam teikt paldies skolēnu vecākiem par interesantajiem ēdieniem, maskām un emocionālo atbalstu. Pasākumā bijām uzaicinājušas arī direktores vietnieci Anitu Līdaku un saņēmām atzinīgus vārdus par, lielo ieguldījumu gan no skolotāju, bērnu un vecāku puses, kas atbalstīja savus bērnus un dāvāja šo brīnišķīgo tematisko pēcpusdienu, rosinot visus radoši izpausties!

1.b. un 1.d. klašu skolotājas: S. Ķepiņa un E. N. Vērzemniece