10. novembrī, Lāčplēša dienas noskaņās, 7.klasēm bija iespēja apmeklēt Ādažu militārās bāzes atvērto durvju dienu un pieatzīties ar tās darbību, uzbūvi un ekipējumu. Nelielā prezentācijā skolēni tika iepazīstināti ar militārās skolas līdzību ar parasto skolu, kas noteikti parādīja militāro karjeru citā gaismā. Skolēni uzzināja ar militārajām operācijām, kurās piedalās mūsu karavīri un to, cik sarežģītā ir militāro pakāpju sistēma.
Par spīti sniegam un vēsajam laikam, skolēni varēja iepazīties ar dažādiem ieroču veidiem un izjust to svaru savās rokās profesionālu kareivju uzraudzībā. Viņi iepazinās ar kareivju ikdienu kazarmās un dienas režīmu un noslogojumu un bija pārsteigti uzzinot, ka ierindas kareivis dodas gulēt pulksten desmitos, lai jau sešos celtos, bet vidēja darba diena kareivim ilgst līdz pulksten pieciem. Visvairāk, nenoliedzami, skolēniem patika izložņāt un iepazīt bruņu mašīnas un bruņotās izlūk vienības auto, kā arī izbraukt ar militārajam mašīnām, pielaikot kaujas uniformas un uzzināt par dažādu sprāgstvielu detonēšanas metodēm.
Iespēja apmeklēt militāro bāzi ļāva skolēniem labāk izprast kā trenējas un dzīvo tie cilvēki, kas mūs sargā mums to nemaz nenojaušot un izprast šīs profesijas nopietnumu. Pārdomas izraisīja ļoti sirsnīgā militārās bāzes kapelāna uzruna, kas lika aizdomāties ne tikai par tiem, kas sargā mūsu valsti, bet arī par tiem, kas ir mums apkārt ikdienā – skolotājiem, vecākiem, draugiem.