Projektu nedēļas ietvaros, 8.februārī, 5., 6., un 7.klašu skolēni projekta “Vēsturiskās personības, kas kļuvušas par leģendām” ietvaros apmeklēja Ārvalstu mākslas muzeju.
Ceļā uz muzeju skolēni aplūkoja dažas no viduslaiku arhitektūras pērlēm Vecrīgā kā Melngalvju namu, Lielo un Mazo ģildi, Pēterbaznīcu un Doma baznīcu. 7.klases skolēniem tā bija iespēja atkārtot vēstures stundās iegūtās zināšanas par viduslaiku Rīgu, bet 5. un 6.klašu skolēniem iespēja iepazīties ar mazu daļu no tēmām vēsturē.
Muzejā skolēni aplūkoja Austrumu mākslas izstādi un grezno gleznu galeriju. Gleznu galerijas apskati papildināja izsmeļoša lekcija par vēsturiski nozīmīgu un interesantu personu portretiem, kas redzami pastāvīgajā ekspozīcijā. Skolēni uzzināja gan par to kāpēc gleznoja portretus, kas tos varēja atļauties un kā lielākā daļa no tiem ir ieguvuši savus greznos rāmjus. Pēc lekcijas skolēni varēja izpaust savas radošās idejas zīmējot viens otra portretus, vai arī iedvesmojoties no daudzajām gleznām ap viņiem.
Šis muzeja apmeklējums noteikti paplašināja skolēnu redzējumu uz to cik dažādas ir vēsturiskās personas un to devums vēsturei, kā arī paplašināja viņu redzējumu uz arhitektūru Rīgā, lietišķo mākslu un glezniecību.

Vēstures/Angļu valodas skolotāja S.Ozoliņa