Projekta nedēļā 3.a klases skolēniem radās iespēja ļauties interesantam piedzīvojumam. Mēs devāmies uz MTG studiju. Tā ir jauna, moderna mājvieta tādām populārām televīzijām kā LNT, TV3, kā arī radio Star FM.
Mums bija iespēja pabūt LNT studijā. Secinājām, ka studijas telpa ir daudz mazāka nekā redzam TV ekrānā. Pabijām arī grimētavā, ziņu dienesta telpās, montāžas telpās. Sapratām, cik daudz darba ir aizkadrā, lai rezultātu mēs redzētu TV ekrānā. Viesojāmies arī radio Star FM studijā. Bērni gatavojās tikties ar vienu no Star FM balsīm Māri Grigali, bija sagatavojuši plakātus ar novēlējumiem. Diemžēl tikšanās nenotika, jo Māris Grigalis bija saslimis, bet mēs varējām pavērot, kā strādā Maija Rozīte. Sapratām, ka radio studijā ir jāuzvedas ļoti klusi, lai netraucētu darbu. Mūsu viesošanās brīdī noritēja konkurss, kurā balva bija dāvanu karte uz burgeru ēstuvi. Nav nemaz tik viegli pareizi atbildēt uz visiem jautājumiem tiešraidē. No studijas prom devāmies labu emociju bagāti.
Mūsu tālākais ceļš veda uz 368 metrus augsto televīzijas torni. Tas ir augstākais TV tornis Eiropas Savienībā. Tornim ir jau 30 gadu, un tas gaida brīdi, kad tiks restaurēts, modernizēts. Ir jau skatāms makets nākotnes TV tornim. Ar liftu pa torņa kāju mēs braucām uz skatu laukumu, kas atrodas 97 metru augstumā. Cik Rīga ir skaista! Pa logu varējām redzēt arī Mārupes ūdenstorni.
Un pēdējais piedzīvojums! 17.februārī pirmās stundas laikā klases durvis atvērās, pie mums ciemos ieradās Māris Grigalis. Viņš gribēja bērniem pateikties par skaistajiem apsveikumiem. Bērni bija sajūsmā, piektdienas rīts bija iesācies ar rīta vingrojumiem, skanīgu dziesmu un saldumu ēšanu.

Skolotāja Inguna Rakule