Projektu nedēļā mājturības skolotājas Indras Stankes vadībā norisinājās gatavošanās modes skatei “Novada toņi un pustoņi”, kuras laikā 4.-8. klašu meitenes izgatavoja vienotu tērpu kolekciju.
Ideja bija modes skates tērpos parādīt asociācijas, kādas mums saistās ar Mārupes novadu. Izveidota tika asociāciju karte un Mārupes dabas krāsu palete. Tērpu izgatavošanai kā pamatmateriāls tika izmantotas lietotas džinsu bikses, kā arī batikotu audumu detaļas, dzijas. Tas simbolizē Mārupes novada dabas bagātību – purvu. Meitenes visu nedēļu, iedvesmojoties no pasaules modes dizaineru kolekcijām, skicēja, grieza, plēsa un šuva, lāpīja, pina un līmēja, līdz gala rezultātā izgatavoja sev orģinālus augstās modes apģērbus. Šīs pašas nedēļas laikā skolā ieradās pārstāvis no Ginta Budes modeļu skolas un palīdzēja jaunajām modelēm sagatavot priekšnesumu. Projektu nedēļas noslēgumā meitenes mūs iepriecināja ar ļoti skaistu priekšnesumu.  Pēc modes skates tērpi tika vēl pamatīgāk izstrādāti un papildināti ar gaisīgi ziliem celtniecības tīkliem, kas simbolizē debesu tāles. Jo lidostas tuvums mums liek ik brīdi lūkoties debesīs un asociatīvi tiekties augšup.
2.martā skolā ieradās žūrija, kura atzinīgi novērtēja meiteņu gatavoto tērpu kolekciju „No purva uz tālēm”. Pēc žūrijas vērtējuma meitenes kvalificēja 2. kārtai. 20. aprīlī dosimies uz koncertzāli „Ziemeļblāzma” un tur rādīsim savus pašdarinātos tērpus. Vēlam veiksmi!
Liels paldies – Līvai Kadiģei, Patrīcijai Mediņai, Audrai Paulinai, Elizabetei Kalniņai, Elizabetei Liepai, Annai Gabrielai Jūrai, Annai Ozoliņai, Martai Reihmanei, Karlīnai Mitrēvicai, Karlīnai Niedrei, Anželikai Baltmanei un citiem, kuri piedalījās modes skates tapšanā.

Anna Gabriela Jūra, 6.b klases skolniece