14. martā Jaunmārupes pamatskolā norisinājās skolas šaha turnīrs. Tajā piedalījās 19 dalībnieki no dažādām klasēm, ieskaitot pirmās un septītās. Turnīra dalībnieku vidū bija gan tādi, kas jau ir spēlējuši šaha turnīros un pat ieguvuši 3. un 4. sporta klases, gan tādi, kuriem tā bija pirmā šaha turnīru pieredze. Turnīram bija arī balvas, pirmo 3 vietu īpašnieki, kā arī labākā meitene tika pie diploma, blociņa un pildspalvas, kā arī „Laimas” šokolādes batoniņa, tāpat bija vēl arī dažas pārsteiguma un veicināšanas balvas citiem dalībniekiem.

Turnīrs tika izspēlēts 7 kārtās ar Šveices sistēmas izlozi, proti, dalībnieki katrā kārtā spēlēja ar pretiniekiem, kuriem bija līdzīgs punktu skaits un ar vienu pretinieku vairāk kā 1 reizi spēlēt nedrīkstēja. Turnīrs izvērtās pārsteigumiem bagāts un līdz pat noslēdzošajai kārtai nebija zināms godalgoto vietu sadalījums. Jau pēc 5 kārtām katrs turnīra dalībnieks bija piedzīvojis vismaz 1 zaudējumu, bet plašāk par visu pēc kārtas.

1. un 2. kārta: sākumā katra pāra spēlētāju savstarpējās meistarības atšķirības ir pietiekami lielas un visi favorīti svin uzvaras. Rezultātā izveidojās 5 līderu grupa, kas arī galu galā sadalīja pirmās 5 vietas.

3. kārta: karuseli savērpj Reiņa Miemja un Ērika Griezes negaidītās uzvaras attiecīgi pret Haraldu Ditrihu un Marku Mucenieku, turnīra virsvadībā nokļūst Reinis Miemis un Ēriks Grieze.

4. kārta: Ēriks Grieze turpina iesākto un svin jau 4 uzvaru pēc kārtas, pārspējot Ričardu Magoni, tādējādi vienpersoniski izvirzoties turnīra vadībā. Reinis Miemis paklūp pret Marku Mucenieku, līdz ar to izveidojas 5 spēlētāju iedzinēju grupa, kas seko līderim.

5. kārta: Šajā kārtā līdzšinējo līderi Ēriku Griezi izdodas piebremzēt Haraldam Ditriham, šī partija bija pati garākā visā turnīrā un ilgu laiku Ērikam bija labāka pozīcija, tomēr Haraldam izdevās pārvilkt svaru kausus savā pusē un iegūt vērtīgu punktu. Pēc šīs kārtas ar četriem punktiem ir 4 līderi: Marks Mucenieks, Reinis Miemis, Ēriks Grieze un Haralds Ditrihs.

6. kārta: Marks Mucenieks uzvar Jāni Loču, Reinis Miemis apspēlē pēc iepriekšējās kārtas smagās cīņas nogurdināto Ēriku Griezi savukārt otram minētās cīņas dalībniekam Haraldam Ditriham no zaudējuma palīdz izbēgt tikai pretinieka Ričarda Magones neuzmanība, kas uzvarētā situācijā pieļauj patu un rezultātā neizšķirts jeb punkta dalīšana uz pusēm. 1 kārtu līdz beigām pirmo un otro vietu dala Marks Mucenieks un Reinis Miemis ar 5 punktiem.

Noslēdzošā 7. kārta: Reinis Miemis uzvar Ingu Bērziņu, savukārt Ēriks Grieze atgūstas pēc 2 zaudējumiem pēc kārtas un uzvar Kārli Kristapsonu. Galīgais pirmo 3 vietu izkārtojums kļūst atkarīgs no 1 partijas iznākuma – Haralds Ditrihs pret Marku Mucenieku. Šajā partijā Haralds apspēlē savu pretinieku un ar skaistu matu, paejot ar karali un atklājot šahu no torņa liek kapitulēt Markam. Rezultātā pirmo vietu pelnīti iegūst Reinis Miemis ar 6 punktiem, apsveicam! Otrais ir Haralds Ditrihs ar 5,5 punktiem, bet trešo vietu dala Marks Mucenieks un Ēriks Grieze ar 5 punktiem un tikai pēc labāka otrā papildrādītāja 3 vietu iegūst Marks Mucenieks.

Arī cīņa par par labākās meitenes titulu norisinājās līdz pat pēdējai kārtai. 1 spēli līdz beigām turnīra 3 dalībnieces Līva Kadiģe, Kitija Meldere un Kate Pandare bija ieguvušas attiecīgi šādu punktu daudzumu: 3, 2,5 un 2. 7. kārtā gan tikai Līva Kadiģe papildināja savu punktu bagāžu, uzvarot savu partiju un ieguva labākās meitenes balvu.

Paldies visiem turnīra dalībniekiem par piedalīšanos un veiksmi turpmākajos šaha turnīros!

Šaha treneris Valdis Troņenkovs