Mūsu skolas prioritāte ir svešvalodu mācīšana. Lai to sekmīgi īstenotu, skola ir nodrošināta ar visiem nepieciešamajiem mācību līdzekļiem, ir interaktīvās tāfeles. Skolā strādā kvalificēti un pieredzes bagāti skolotāji.
21.martā krievu valodas kā svešvalodas skolotāju kursos Jaunmārupes pamatskolā piedalījās 55 skolotāji no dažādiem Latvijas novadiem. Krievu valodas skolotājas Ludmila Čaupenoka-Sidorova un Marina Raka vadīja atklāto krievu valodas stundu 6.b klasē, kur praktiski parādīja, kā strādāt tandēmā. Stundu vadīja abas skolotājas. Skolēni strādāja grupās pēc plāna, kur bija sastādīti uzdevumi un teksti atbilstoši katras grupas skolēnu valodas prasmes līmenim. Skolēni noskatījās televīzijas pārraidi par laika apstākļiem Latvijā, mācījās saprast dzirdēto un paši pastāstīt par laiku Latvijā. Ludmila Čaupenoka-Sidorova pastāstīja par A.Berdičevska metodi “Tandēms”, ko izmanto, mācot krievu valodu ārzemju studentiem. Metodi “Tandēms” skolā var lietot, strādājot tandēmā skolotājs-skolēns, skolēns-skolēns, skolotājs-skolotājs. Kursos tika demonstrēti skolā izstrādātie krievu valodas stundu konspekti, prezentācijas un videomateriāli 8.un 9.klasēm.
Pēc nelielas ekskursijas pa skolu, ko vadīja Ilze Graudiņa, notika diskusija par dažādām svešvalodu mācīšanas metodēm. “Tandēms” ir viena no svešvalodu mācīšanas metodēm, kas palīdz pārvarēt svešvalodas barjeru, apgūt valsts kultūru, izmantojot mūsdienīgus komunikācijas līdzekļus.

Krievu valodas skolotāja Ludmila Čaupenoka-Sidorova