Mēs, 7.A klase karjeras nedēļas ietvaros apmeklējam „Mārupes siltumnīcas” un biedrību „Pierīgas Partnerības”.
Rītu sakām „Pierīgas Partnerībā”, kur mūs ļoti jauki un silti sagaidīja. Iepazināmies, ar ko tad īsti šeit nodarbojas un kāds ir bierības izveides mērķis. Mums ļoti detalizēti un interesanti izklāstija darbības virzienu un specifiku. Biedrības pārstāve aicināja aizdomāties par dažādiem projektiem, kurus varētu īstenot Mārupes un pierīgas attīstibas nolūkos.

Bija patiešam jauki un noderīgi uzzināt, ar ko tad mūsu pašu Mārupieši un pierīgā dzīvojošie nodarbojās un ko saražo. Bija iespēja ieskatīties sīkāk kā mūsu pašu idejas var pārtapt reālā objektā vai biznesā. Šī apmeklējuma beigās mums lika aizdomāties un izveidot savu projektu par kādu iespējamu problēmu Mārupē, kuras risināšanas soļus mums pašiem bija jāizdoma un jaizprojektē, lai būtu labāka vide mums apkārt. Manuprāt šī uzņēmuma darbība ir visnotaļ vajadzīga un iedvesmojoša, tā var pamudināt jauniešus strādāt pie mērķiem un pašiem savām nākotnes vīzijām, lai veidotu labāku vidi sev un saviem tuvajiem. Kā arī attīstītu spēju strādāt komandās.
Tālāk devāmies uz „Mārupes siltumnīcām”, kurās ierodoties mums ļoti smalki atklāja šī audzēšanas biznesa norisi, plusus un mīnusus, naudas patēriņa daudzumu un arī pēcāko ienākumu apjomu. Pašiem bija iespēja redzēt gurķu un tomātu augšanas procesu. Mums parādīja kā un kādos apstakļos tiem jāaug, kā tiek pievadītas nepieciešamās minerālvielas un kā tiek nodrošināta pareizā temperatūra un apgaismojums veselīgai augšanai. Redzējām no malas un varējam izsecināt reālos apstakļus un darba gaitu ikdienā. Kā arī noskaidrojām dažādu audzētavas dzarbinieku atalgojumus un pienakumus. Bija ļoti pamācoši uzzinat kā tad pareizi visam jāaug, kā notiek procesi mainoties gadalaikiem, un kādi risinājumi aizvien tiek mekleti uzņēmuma pilnveidei. Kā arī mums bija burvīga iespēja ielukoties jaunajā gurķaudzētavas kompeksā. Šī ekskursija varētu potenciāli arī kādu no mums iedvesmot agronomijas studēšanai vai vismaz piemajās siltumnicas uzturēšanai. Ekskursiju pabeidzām ar degustāciju un īsfilmu, kurā bija šis uzņēmuma komplekss demonstrets no ārpuses.

7.a klases skolniece Gunita Repina