Lai kvalitatīvi vadītu skolēnus mācību procesā, arī skolotājiem pašiem ir nepārtraukti jāizglītojas un jāprot palūkoties uz ikdienā pavisam ierastām un pašsaprotamām lietām citā gaismā. Tāpēc šī gada 26.oktobrī, Jaunmārupes pamatskolas svešvalodu skolotājas devās šķietami vienkāršā, bet atklājumiem pilnā ekskursijā pa galvaspilsētu Rīgu. Šīs ekskursijas mērķis bija sagatavoties ikgadējai projektu nedēļai februārī, kuras ietvaros skolēniem tiks dota iespēja papildināt savas svešvalodu zināšanas stāstot par Rīgu trīs valodās.
Pilsētas senākās daļas, kas Daugavas krastos sakusi veidot savu siluetu jau no 13.gadsimta, izstaigāta un aplūkot jau simtiem reižu, šoreiz tika aplūkota gluži vai ar tūrista acīm. Skolotājas smēlās iedvesmu sperot soļus pār senāko bruģakmenī Rīgā un ejot pa ielu, kur reiz plūdusi Rīdzenes upe. Jaunas idejas raisīja gan baznīcu augstie torņi, gan seno mūru fragmenti un dažādo arhitektūras stilu paraugi, kas sānu pie sāna izvietojušies Vecrīgas ielās un ieliņās. Pārsteidzoši bija aptvert, cik daudz ikdienas steigā tiek neievērots vai uzskatīts par pašsaprotamu.
Bruņojušās ar jaunām un atsvaidzinātām zināšanām gan angļu, gan krievu, gan vācu valodas skolotājas ir gatavas tās likt lietā, lai arī skolēniem parādītu, cik daudz mums visiem zināma pilsēta spēj sevī slēp un cik daudz tiešām varam ieraudzīt, ja palūkojamies sev apkārt.

Angļu valodas skolotāja Sabīne Ozoliņa