26. oktobrī Jaunmārupes pamatskolā norisinājās skolas šaha turnīrs. Tas notika jau otro reizi un ir plānots turpināt šādu turnīri norisi. Turnīros var vislabāk novērtēt, kādu spēles prasmi ir sasnieguši spēlētāji. Ļoti iecienīts ir, piemēram, bērnu komandu turnīrs „Cerību kauss”, kura pusfināls parasti notiek Rīgas Šaha skolā katru gadu, februārī.

Piedalīšanās šaha turnīros dod iespēju iepazīt šaha sportisko pusi un sacensību garu, kā arī uzlabot spēles līmeni un laba rezultāta gadījumā vēl tikt pie balvām! Šajā turnīrā pie diplomiem un konstruktoriem tika labākie trīs spēlētāji, labākā meitene tika apbalvota ar diplomu un krāsojamo grāmatu un krāsu zīmuļiem. Vēl katrs dalībnieks un arī daži skatītāji, kas vēlējās, tika pie pildspalvām un papildus ar šokolādi tika apbalvoti tie divi spēlētāji, kas ir piedalījušies abos skolas šaha turnīros.
Turnīrs tika izspēlēts 7 kārtās ar Šveices sistēmas izlozi, proti, dalībnieki katrā kārtā spēlēja ar pretiniekiem, kuriem bija līdzīgs punktu skaits un ar vienu pretinieku vairāk kā 1 reizi spēlēt nedrīkstēja. Dalībniekiem bija iespēja, savācot 5,5 punktus vai vairāk, tikt pie ceturtās sporta klases šahā, kas arī tika izmantota. Visi, kas piedalījās, uzlaboja savu neoficiālo sporta klasi, kuru var apskatīt pie manis nodarbībās.

Turnīrā piedalījās 11 dalībnieki.
Šoreiz meiteņu konkurencē bija tikai viena dalībniece – Kristiāna Lūkina, tomēr viņa nospēlēja ļoti atzīstami, spējot apsteigt arī divus puišus un iegūstot 9. vietu.
Abos skolas turnīros ir piedalījušies Mārtiņš Ērglis, 6. vieta un Dans Kristofers Kalniņš, 8. vieta, kuri uzlaboja iepriekš iegūtās vietas, tomēr konstanti saglabāja iegūto punktu summu, attiecīgi 4 un 3,5 punkti.
Patīkamu pārsteigumu sagādāja un labu spēli parādīja vienīgais pirmklasnieks turnīrā, Kristaps Skudra, 4 punkti un 4. vieta, kuru no iekļūšanas trijniekā šķīra tikai viens precīzs gājiens partijā pret Mārci Tomsonu.
Mārcis Tomsons piekāpās diviem labākajiem turnīra dalībniekiem un, ar zināmu veiksmes palīdzību uzvarot visus pārējos pretiniekus, izcīnīja 3. vietu ar 5 punktiem.
Pirmās vietas liktenis praktiski izšķīrās 4. kārtas partijā starp Miku Henriju Hincenbergu un Ivo Marko Spuriņu, kurā Ivo Marko prata iegūt pretinieka dāmu un vēlāk arī pieteikt matu. Miks Henrijs Hincenbergs uzvarēja visas pārējās partijas un ieguva 6 punktus, kas deva otro vietu, kā arī ceturto sporta klasi šahā. Savukārt, Ivo Marko Spuriņam, kuram ceturtā sporta klase jau bija, noslēdzošajā, 7. kārtā pietika ar neizšķirtu un kopā iegūtiem 6,5 punktiem, lai izcīnītu 1. vietu, apsveicam!
Paldies visiem turnīra dalībniekiem par piedalīšanos un veiksmi turpmākajos šaha turnīros!

Šaha treneris Valdis Troņenkovs