Šī gada 17.novembrī, valsts svētku ieskaņās, 7.klašu skolēni apmeklēja interaktīvo izstādi “Melnās Mākslas Darbnīca” un izstādi reformācijas 500 gades atzīmēšanai “Luters. Pagrieziens” Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.
Melnās mākslas darbnīcā skolēni tika iepazīstināti ar dažāda veida iespiedmašīnām un apdrukas veidiem sākot no to pirmsākumiem agrajos viduslaikos līdz pat modernajiem 3D printeriem. Arī paši skolēni varēja iejusties apdrukas meistaru lomā un veidot oriģinālas pastkartes ar dažādiem zīmogiem, paturot tās kā piemiņu par ekspozīcijas apmeklējumu.
Savukārt “Luters. Pagrieziens” ekspozīcijā ar gides palīdzību, skolēni atsvaidzināja un papildināja savas zināšanas par reformācijas aizsācēju, reformācijas mērķiem un rezultātiem. To visu apkopot un izprast palīdzēja interaktīvie uzdevumi planšetēs, kas apvienoja zināšanu ieguvi ar praktisku darbību.
Abas izstādes papildināja skolēnu zināšanas, bija saistošas un ļāva darboties radoši, kas vienmēr nodrošina labāku informācijas uztveri. Tās abas noteikti iesakām apmeklēt un iepazīt ko jaunu un interesantu. Melnās mākslas darbnīca darbosies līdz 2018.gada 25. februārim, bet “Luters. Pagrieziens” līdz 2018.gada 4.februārim.

Vēstures skolotāja Sabīne Ozoliņa