4. janvārī vairāki mūsu skolas skolēni šogad skolu pirmo reizi apmeklēja, lai piedalītos bezmaksas skolas šaha turnīrā, kurš notika jau trešo reizi. Dalība šādos un citos turnīros ļauj gan novērtēt jau esošo spēju līmeni, paaugstināt to, iegūt labas balvas un arī patīkami pavadīt laiku. Šis bija pirmais turnīrs, kurā šī mācību gada pirmklasniekiem bija atļauts piedalīties bez jebkādiem ierobežojumiem un tā bija arī visplašāk pārstāvētā klašu grupa, kas turklāt ieguva arī atzīstamus rezultātus!

Šajā turnīrā ar diplomiem tika apbalvoti pirmo trīs vietu ieguvēji, kā arī labākā meitene. Turnīram bija arī desmit skolas sarūpētas lielākas un mazākas papildus balvas, kur labāko rezultātu īpašnieki varēja izvēlēties sev vienu tīkamāko, bet visi turnīra dalībnieki neatkarīgi no iegūto punktu daudzuma jau turnīra norises laikā varēja un arī izmantoja iespēju cienāties ar mandarīniem.
Turnīrs tika izspēlēts 7 kārtās ar Šveices sistēmas izlozi, proti, dalībnieki katrā kārtā spēlēja ar pretiniekiem, kuriem bija līdzīgs punktu skaits un ar vienu pretinieku vairāk kā 1 reizi spēlēt nedrīkstēja. Dalībniekiem bija iespēja, savācot 5,5 punktus vai vairāk, tikt pie ceturtās sporta klases šahā, kas gan šoreiz netika izmantota, jo abiem dalībniekiem, kas izpildīja šo kritēriju jau ir 4. sporta klase. Visi, kas piedalījās, uzlaboja savu neoficiālo sporta klasi, kuru var apskatīt pie manis nodarbībās.

Turnīrā piedalījās 19 dalībnieki. Meiteņu konkurencē sacentās Līva Kadiģe un Yanyi Li, kur Yanyi uzvara savstarpējā partijā palīdzēja viņai iegūt pirmo vietu starp meitenēm. Iepriekšējā turnīra uzvarētājs Ivo Marko Spuriņš arī bija dalībnieku pulkā, tomēr šoreiz pretinieku pretestība izrādījās nedaudz stiprāka un ar iegūtiem 5 punktiem Ivo Marko Spuriņš ieguva 3. vietu. Demonstrējot labu spēli un pārspējot 3. vietas ieguvēju savstarpējā partijā, otro vietu izcīnīja Kristaps Skudra, kurš ieguva 6 punktus un vienīgo zaudējumu piedzīvoja tikai pret turnīra uzvarētāju. Jāatzīmē, ka Kristaps mācās tikai 1. klasē un izskatās, ka ir spējīgs gūt vēl lielākus panākumus. Par turnīra uzvarētāju kļuva Miks Henrijs Hincenbergs, kurš nospēlēja neizšķirti ar Ivo Marko Spuriņu 3. kārtā, bet visus pārējos savus pretiniekus uzvarēja, iegūstot 6,5 punktus. Miks arī iepriekšējā turnīrā ieguva ļoti labu rezultātu – otro vietu, kas kopā ar šī turnīra uzvaru ļauj viņam pretendēt uz objektīvi stiprākā spēlētāja statusu skolā, kura iegūšanai vajadzētu vēl izpildīt arī 3. sporta klasi vai augstāku, kā to jau ir izdarījuši 2 skolas skolēni, kas šajā turnīrā nepiedalījās.

Paldies visiem turnīra dalībniekiem par piedalīšanos un veiksmi turpmākajos šaha turnīros, kā arī daudz patīkamu brīžu pie šaha galdiņa!

Šaha treneris Valdis Troņenkovs