Šaha turnīrs

Jaunmārupes pamatskolā 2018. gada 13. martā (otrdien) tiek rīkots kārtējais skolas šaha turnīrs. Šoreiz šīs ir reizē arī kā atlases sacensības Latvijas skolu šaha olimpiādei, kuras ietvaros tiek noskaidroti labākie zēni un meitenes 1.-4., 5.-9. un vidusskolu klasēm. No katras grupas, skolas izvirza trīs labākos zēnus un trīs labākās meitenes. Nākamais etaps ir reģionu fināli, kas, visticamāk, notiks aprīlī un pēc tam lielais fināls, kas notiks 15. maijā Rīgā, Rīgas Juglas vidusskolā. Latvijas skolu olimpiādes nolikums.

Latvijas skolu šaha olimpiādes facebook lapā ir informācija par dažādām Latvijas skolām, kas pieteiktas šīm sacensībām, ieskaitot arī Jaunmārupes pamatskolu.

Turnīra norises laiks no plkst. 10:00 līdz plkst. 14:00. Norises vieta – 2001. kabinets. Turnīrā tiek aicināti piedalīties visi skolas skolēni. Lai piedalītos, līdz 11. martam nepieciešams pieteikties šajā sarakstā, aizpildot dalībnieka vārdu, uzvārdu un mācību klasi. Lūgums, ja tomēr dalība nebūs iespējama, izdzēst pieteikumu. Dalība ir bez maksas.

Pusdienu pauze netiks rīkota, tāpēc lūdzu ņemt līdzi dzērienu un ja nepieciešams arī kādu vieglu maltīti enerģijai un mundrumam.

Turnīra pirmo 3 vietu ieguvēji, kā arī labākā meitene tiks apbalvoti ar diplomiem un balvām. Iespējamas arī citas balvas.

Atgādināšu, ka pirmajā skolas šaha turnīrā, kas notika 2017. gada pavasarī, uzvarēja Reinis Miemis, kurš tagad mācās 7.b klasē, otrā turnīra uzvarētājs 2017. gada rudenī bija Ivo Marko Spuriņš no 5.a klases, bet 2018. gada 4. janvāra turnīra uzvarētājs bija Miks Henrijs Hincenbergs no 6.a klases.

Vēl informēšu, ka mūsu skolas audzēkņi arvien aktīvāk un ar labām sekmēm sāk piedalīties dažādos šaha turnīros Rīgā. Viens no interesantākajiem tuvākajiem turnīriem būs “Cerību Kausa” pusfināls – komandu turnīrs bērniem līdz 12 gadiem, kas notiks 24. un 25. februārī un Jaunmārupes pamatskolu tajā plāno pārstāvēt Ivo Marko Spuriņš, 5.a, Kristaps Skudra, 1.a, Kristians un Markus Raudenieki, 2.a un Beatrise Bičkovska, 4.e.

Šaha treneris Valdis Troņenkovs