27.janvārī 6.a un 6.b klases skolēni kopā ar vecākiem apmeklēja Nacionālā teātra izrādi ,,Savādais atgadījums ar suni naktī”.
Stāsta galvenais varonis ir piecpadsmit gadus vecais Kristofers, kuram ir Aspergera sindroms (autisma paveids). Kādu rītu Kristofers dārzā atrod nogalinātu kaimiņu suni Velingtonu. Brīdī, kad Kristofers mēģina samīļot beigto suni, ierodas policija un apsūdz zēnu suņa nogalināšanā. Par spīti tēva iebildumiem, viņš nolemj šo savādo atgadījumu izmeklēt un atrast vainīgo.

Kristofers ir neparasti apdāvināts matemātikā, bez piepūles spēj nosaukt visus pirmskaitļus līdz pat 7507, toties cilvēcisko izjūtu pasaule viņam ir sveša un nesaprotama. Kristofers nespēj izjust skumjas un sāpes un viņš nekad nemelo, lai cik ļoti tas tajā brīdī būtu nepieciešams. Viņam nepatīk saskarsme ar cilvēku, ja kāds viņam pieskaras brīdi, kad viņš to nevēlas, viņš kļūst agresīvs un nevaldāms. Viņam nav saprotama citu cilvēku ierastā ikdiena. Ja viņam parādīs acu priekšā ēku un pateiks, ka viņam ir jādodas uz turieni, viņš nesapratīs, kā līdz turienei nokļūt, un viņš sāks staigāt pa pilsētu riņķu riņķiem, līdz atradīs ceļu līdz turienei.
Šajā izrādē piedalās daudziem zināmi aktieri, piemēram, Līga Zeļģe, Mārtiņš Brūveris un daudzi citi. Galveno varoni Kristoferu lieliski attēloja Kārlis Krūmiņš. Tik sarežģītu lomu nespētu nospēlēt kurš katrs.
Noskatoties šo izrādi, es sapratu to, cik ļoti atšķirīgi mēs esam. Ir cilvēki, kuri saprata zēnu un gribēja viņam palīdzēt, un bija cilvēki, kas sāka viņu saukt riebīgos vārdos un baidījās no viņa. Šī izrāde noteikti māca to, ka mums ir jāmācās saprast vienam otru. Ir jābūt pacietīgam, ja pazīsti kādu cilvēku ar šādu slimību, jo viņiem ir grūti, un, ja tu sāksi vēl kaut ko pārmest, tad viņam būs vēl grūtāk.
Es iesaku noskatīties šo izrādi katram, jo šī izrāde noteikti palīdzēs paskatīties uz dzīvi ar Kristofera acīm, un jūs sapratīsiet, ka Kristofers nemaz nav tik atšķirīgs. Lai gan teātra izrāde bija diezgan gara, laiks paskrēja ļoti ātri, jo bija interesanti uzzināt, kā dzīvo cilvēki ar šādu slimību, jo nekad nebiju satikusi tādu cilvēku.

6.a klases skolniece Kima