Jau septiņpadsmito gadu Latvijā veiksmīgi darbojas lasīšanas veicināšanas programma – Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija. Mūsu skola šo programmu īsteno jau septīto gadu. Arī šogad katra vecuma grupai ieteiktās grāmatas lasa un vērtē bērni, jaunieši un pieaugušie.Taču visaktīvākie lasītāji un vērtētāji bija sākumskolas audzēkņi. Savu lasītprasmi un interesi par grāmatām izrādīja 198 dalībnieki, kuri ne tikai izlasīja sava vecuma grupas sešas grāmatas, bet arī aizpildīja elektronisko grāmatu novērtēšanas anketu.Visaktīvākie bija 1. klašu skolēni, kuri klasē kopīgi lasīja grāmatas, diskutēja un arī piedalījās zīmējumu izstādē , kurā bija attēloti vismīļākās grāmatas varoņi. Paldies klases audzinātājām par atbalstu un piedalīšanos šajā projektā.Katrs lasītājs, pēc anketas aizpildīšanas, saņēma Nacionālās bibliotēkas sarūpētās balviņas- lasītāju aprocītes, kā arī Atzinību klasei par piedalīšanos programmā. Domāju, ka lasītāju skaits bija daudz lielāks, bet diemžēl ne visi nobalsoja par izlasītajām grāmatām.

Lasīšanā piedalījās arī pirmsskolas audzēkņi, kuriem grāmatas palīdzēja iepazīt sākumskolas 3. klašu skolēni, kuri tās lasīja pusdienu pārtraukumā pirms gulētiešanas, tādā veidā veicinot interesi par grāmatu un lasīšanu.

Aizpildīto anketu rezultātus apkopo Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrs. Lielie lasīšanas svētki notiks 10. martā Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē. Tur tiks paziņoti rezultāti un sumināti iecienītāko grāmatu autori, ilustratori, tulkotājii, izdevēji un aktīvākie lasītāji.

Interese par grāmatu lasīšanu ne tikai vieno lasītājus, bet arī rosina diskusijas par izlasīto. Ceram arī nākošgad piedalīties šajā lasīšanas piedzīvojumā un aktīvāk iesaistīt lasīšanā ne tikai sākumskolas skolēnus, bet arī jauniešus un vecākus.

Bibliotekāre Z.Spāde