Šī gada 2.martā, noslēdzot Latvijas vēstures tēmu par Rīgu 19.gs beigās un 20.gs sākumā, 8.a un 8.b klase devās kopīgā ekskursijā uz Rīgas Jūgendstila muzeju.
Pastaigā pa Rīgu, skolēni varēja aplūkot jūgendstila arhitektūru, atpazīt ēkas par kurām ir veidojuši projektus un klātienē iepazīt krāšņo ēku dažādos elementus. Savukārt muzejā, skolēni tika iepazīstināti ar tipiska jūgendstila dzīvokļa uzbūvi un iekārtojumu. Sākot ar viesistabu un ēdamistabu, beidzot ar virtuvi un vannas istabu, skolēni varēja aplūkot mēbeles, interjera priekšmetus un elementus, uzzināt par cilvēku sadzīvi šajās telpās un ikdienu 20.gs sākumā.
Pašās ekskursijas beigās skolēniem tika dota iespēja pielaikot šī laika posma modi – cepures un aksesuārus – un iemūžināt jauno pieredzi ar grupas foto.
Šāda veida ekskursijas ir lielisks veids kā papildināt un nostiprināt skolēnu zināšanas, kā arī aplūkot teorētiski izpētītos objektus dabā. Arī turpmāk tiks rīkotas mācību ekskursijas vielas nostiprināšanai un Latvijas vēstures labākai iepazīšanai.

Vēstures skolotāja Sabīne Ozoliņa