13. martā notika Jaunmārupes pamatskolas šaha turnīrs, kas reizē bija arī atlases sacensības Latvijas skolu šaha olimpiādei, kur labākie no skolas turnīra ieguva iespēju spēlēt Rīgas reģiona finālā, kas 22. aprīlī notiks Rīgas Juglas vidusskolā.

Pirms ķeramies klāt turnīra rezultātiem, informēšu par citiem šaha jaunumiem.

24. un 25. februārī notika Latvijas bērnu šaha turnīra „Cerību kauss” pusfināls, kurā piedalījās arī Jaunmārupes pamatskolas komanda ar nosaukumu „Pūķis”. Komandā spēlēja Kristaps Skudra (1.a), Kristians Raudenieks (2.a), Markus Raudenieks (2.a), Ivo Marko Spuriņš (5.a) un Beatrise Bičkovska (4.e). Komandu vērtējumā tika iegūta 16. vieta no 22 un iekļūt labāko desmitniekā, kas kvalificējas finālam, šoreiz vēl neizdevās. Tomēr individuāli ļoti labu rezultātu parādīja mūsu komandas emblēmas autore Beatrise Bičkovska (4.e), kas pie meiteņu galdiņa 7 kārtās ieguva 6 punktus, izcīnot 2. vietu pie meiteņu galdiņa.

“Cerību kausa” pusfināla rezultāti.
Raksts Rīgas Šaha skolas mājaslapā par “Cerību kausa” pusfinālu.

Divi no iepriekšminētā komandu turnīra dalībniekiem ieguva pirmās vietas IV sporta klašu klasifikācijas turnīros, līdz ar to, izcīnot arī III sporta klasi šahā. 3. un 4. martā Rīgas Šaha skolā notikušajā turnīrā uzvarēja Ivo Marko Spuriņš (5.a), iegūstot 7 punktus 8 kārtās, nezaudējot nevienu partiju, savukārt 10. un 11. martā notikušajā turnīrā Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā triumfēja Kristaps Skudra (1.a) ar 6,5 punktiem no 8. Abos gadījumos pirmā vieta pēc punktiem tika dalīta ar vēl vienu spēlētāju, bet papildrādītāji bija mūsu spēlētājiem labāki.

Raksts Rīgas Šaha skolas mājaslapā par IV sporta klašu turnīru.
Vēl savu sporta klasi šahā tikko uzlaboja Roberts Kanģīzeris (1.c), kurš iesācēju turnīrā 8 partijās ieguva tieši nepieciešamos 5 punktus un tika pie IV sporta klases šahā.

Atgriežoties, pie skolas šaha turnīra, jāatzīmē, ka tas pulcēja lielāko dalībnieku skaitu, kāds līdz šim ir bijis. Turnīrā piedalījās 21 dalībnieks, tai skaitā 2 meitenes. Četriem dalībniekiem bija III sporta klase, bet trīs dalībnieki bija ar IV sporta klasi. Šajā turnīrā, kur dalība bija bez maksas un skola bija parūpējusies par dažādām balvām, ar diplomiem un balvām tika apbalvoti pirmo trīs vietu ieguvēji, kā arī labākā meitene. Vēl bija arī papildus veicināšanas balvas, pie kurām tika visi dalībnieki. Turnīrs tika izspēlēts 7 kārtās ar Šveices sistēmas izlozi un turnīra norisei varēja sekot populārajā šaha turnīru mājaslapā chess-results.com. Dalībniekiem bija iespēja, savācot 6 punktus vai vairāk, tikt pie III sporta klases šahā, vai vismaz 4,5 punktus pie nosacījuma, ka ir bijuši vairāki pretinieki ar sporta klasēm, un iegūt IV sporta klasi.

Pirmo vietu ar 6,5 punktiem ieguva Miks Henrijs Hincenbergs** (6.a), kurš līdz ar to izpildīja arī III sporta klasi. Otro vietu ar 5 punktiem dalīja trīs spēlētāji, kurus papildrādītāji sarindoja šādā secībā: 2. Kristaps Skudra* (1.a), 3. Marks Mucenieks** (8.a), 4. Miks Račko* (1.d), izpildīta IV sporta klase. Ar 4,5 punktiem 5. vietu ieguva Jānis Zaķis** (8.b) un 6. vietu Kristians Raudenieks* (2.a), izpildīta IV sporta klase. Labākā no meitenēm bija Beatrise Bičkovska*** (4.e) ar 4 punktiem, bet otro vietu meitenēm ar 1,5 punktiem ieguva Kate Pandare*** (2.d).

* kvalificējas Rīgas finālam, 1.-4. klašu grupa
** kvalificējas Rīgas finālam, 5.-9. klašu grupa
*** kvalificējas Rīgas finālam, 1.-4. klašu grupa meitenēm

Apsveicu visus iepriekšminēto sasniegumu autorus un paldies visiem turnīra dalībniekiem par piedalīšanos!

Šaha treneris Valdis Troņenkovs