Svētdien, 22.aprīlī, Rīgas Juglas vidusskolas sporta zālē tika aizvadīts piektais, noslēdzošais reģionu fināls. Latvijas Skolu šaha olimpiādes piektais reģionu fināls Rīgā kopā pulcēja vairāk nekā 150 skolēnus no 60 Rīgas skolām, Latvijas finālam, kas notiks 15. maijā, izvirzot 34 spēcīgākos jaunos šahistus. Turnīrā piedalījās arī 10 Jaunmārupes pamatskolas skolēni. Turnīrs tika izspēlēts pēc Šveices sistēmas, 7 kārtās, ar apdomas laiku 12 minūtes uz partiju plus 5 sekundes par katru izdarīto gājienu.

Turnīra rezultāti

Latvijas Skolu šaha olimpiādes facebook lapa

Raksts par turnīru Rīgas Šaha skolas mājaslapā

Par mūsējo rezultātiem:

  • 1.-4. klašu grupā meitenēm piedalījās Beatrise Bičkovska (4.e), kas 32 dalībnieču konkurencē ieguva 12. vietu ar 4 punktiem.
  • 1.-4. klašu grupā zēniem ar 64 dalībniekiem piedalījās Kristaps Skudra (1.a), 4 punkti un 24. vieta, Kristians Raudenieks (2.a), 4 punkti un 25. vieta, Markus Raudenieks (2.a), 4 punkti un 29. vieta. Vēl piedalījās, bet šoreiz nedaudz zemākās vietās bija Miks Račko (1.d), Adrians Slava (1.d) un Rihards Lavrinovičs (1.d).
  • 5.-9. klašu grupā zēniem ar 31 dalībnieku piedalījās Jānis Zaķis (8.b), 4,5 punkti un 9. vieta, Marks Mucenieks (8.a), 4 punkti un 12. vieta un Miks Henrijs Hincenbergs (6.a), 3,5 punkti un 17. vieta.

Kad Latvijas Skolu šaha olimpiādes Rīgas fināla lielās cīņas par vietām uz Latvijas finālu bija beigušās, bērniem tika piedāvāta vienreizēja iespēja piedalīties simultānspēlē pret Latvijas 2017. gada sieviešu čempioni šahā Lindu Krūmiņu un vīriešu čempionu Arturu Bernotu.

Šāda iespēja tika 40 bērniem, attiecīgi katram Latvijas čempionam pretī sēdās 20 pretinieki; priekšroka tika dota 1.-4. klašu skolēniem. Bērni ar sajūsmu mērojās spēkiem ar Latvijas čempioniem šahā. Pēc simultānspēlēm abi Latvijas čempioni atzina, ka spēlēt pret 20 vienlaicīgi ir viņu personīgais rekords, un tiešām tas ir grūti, jo katrā partijā ir jāiedziļinās, un katra no tām prasa milzu koncentrēšanos.

Vienlaikus spēlē pie 20 galdiņiem pret Lindu četriem bērniem izdevās noturēt vienādu figūru materiālu un vienoties ar Latvijas sieviešu čempioni par neizšķirtu, pret Arturu pieciem no 20 bērniem izdevās noturēt vienādu figūru materiālu un vienoties ar Latvijas vīriešu čempionu par neizšķirtu. Daži bērni saņēma uzslavas vārdus no čempioniem par labi iesāktu uzbrukumu karalim, par sīkstu aizsardzību un par stabilu spēli. Paldies Latvijas čempioniem par izturību un enerģiju, kuri ar savu šaha meistarību iedvesmoja mazos rīdziniekus!

Pret Lindu Krūmiņu cīnījās Kristaps Skudra un Kristians Raudenieks, turklāt Kristians panāca neizšķirtu! Bez panākumiem mūsējie nepalika arī pret Arturu Bernotu, pret viņu cīnījās Markus Raudenieks, Adrians Slava, Miks Račko un Rihards Lavrinovičs, Adrians un Miks panāca neizšķirtu! Bērniem pēc spēlēm tika skaistas piemiņas veltes, loģisko domāšanu attīstoši kāršu komplekti, veselīgas un uzturvielām bagātīgas brokastu pārslas un, protams, ļoti skaistas medaļas godalgotajām vietām, kā arī visiem dalībniekiem treneriem, tiesnešiem. “Visi simultānspēles dalībnieki tika pie Transporta sakaru institūta dāvātajiem yo-yo un visam klāt sirsnīgs rokas spiediena no Latvijas čempiones Lindas Krūmiņas un Artura Bernotas, kā arī personīgi parakstīts diploms ar autogrāfu.

Paldies par balvām atbalstītājiem: Transporta un sakaru institūtam, “MILZU”, “Brain Games”, “Venden” un “Rīgas Ziedi”.  Protams, lielākais paldies jāsaka galvenajai organizatorei,Latvijas Skolu šaha olimpiādes koordinatorei Nellijai Maklakovai.

Simultānspēles facebook video ar Lindu Krūmiņu: https://www.facebook.com/skolusahaolimpiade/videos/390479268028095/

Simultānspēles facebook video ar Arturu Bernotas: https://www.facebook.com/skolusahaolimpiade/videos/390478728028149/

Šaha treneris Valdis Troņenkovs