10.maija rītā 1.c klase devās mācību ekskursijā uz meža dienu pasākumu “Meža ABC”, kurš notika Struņķukrogā, Padures pagastā, Kuldīgas novadā. Ierodoties pasākuma vietā, piereģistrējāmies Informācijas centrā, saņēmām pasākuma karti un meža pieturu kontrollapu. Turpat nodevām arī savu mājas darbu – plakātu “Tīra mīlestība Latvijai”. Atklājot pasākumu, dalībniekus uzrunāja valsts prezidents Raimonds Vējonis. Prezidenta kungs skolēniem novēlēja interesanti pavadīt laiku un apgūt jaunas zināšanas.

Pēc svinīgās uzrunas gida pavadībā devāmies iepazīt mežu un dabas procesus. Dienas gaitā apmeklējām septiņas meža pieturas – Silta, jauka istabiņa, Māksla mežā, Koks šodien, rīt, parīt, VMD meža īpašniekiem un medniekiem, Kukaiņi – smukaiņi jāņogu raibenis, Izstrādājumi no meža materiāliem un Aktīvs dabā. Meža pieturās atpazinām kokus pēc mizas, uzzinājām, pēc kādām pazīmēm var noteikt koku vecumu mežā, minējām mīklas par kokiem. Iepazināmies ar dzīvnieku populāciju Latvijā, mācījāmies saskatīt, kādus postījumus kokiem mežā nodara dzīvnieki. Bērniem ļoti patika tauriņu dzīves cikla iepazīšana, aktīvi iesaistoties spēlē. Pieturā “Aktīvs dabā” bija iespēja pašiem izcept un nogaršot savu “skautu maizīti”. Piedalījāmies arī kopējā mandalas veidošanā no līdzi atvestajiem kociņiem.
Ieguvuši vērtīgu informāciju, priecīgi un gandarīti par patīkami pavadītu dienu, pēcpusdienā devāmies mājup. Iesaku arī citām klasēm nākošgad apmeklēt pasākumu Meža ABC, kurā ieguvējs ir ikviens apmeklētājs.

1.c klases audzinātāja Laila Abuhova