Šī gada 19.oktobrī 7.b klase devās izzinošā, izglītojošā, rudenīgā un gardā ekskursijā uz Tukuma novadu, kur uzzināja šokolādes noslēpums Pūres šokolādes muzejā un izzināja dabas bagātības Jaunmoku pilī.

Miglainā rudens diena sākās Pūre šokolādes muzejā, kurā skolēni iepazinās ar šokolādes ražošanas procesu – no augšanas tropiskajā klimatā līdz ēdamajam gardumam – un uzzināja, kas ir kvalitatīva šokolāde un kā to atpazīt. Pēc ekskursijas pa muzeja gaiteņiem, skolēni paši varēja iemēģināt savu roku šokolādes liešanās, pagatavojot sev gardus našķus. Procesa laikā skolēni uzdeva jautājumu par profesijām, kas darbojas šokolādes ražotnē, par šokolādes veselīgumu un lietderīgumu, saņemot uz tiem izsmeļošas atbildes.

Dienas otrajā pusē, skolēni viesojās Jaunmoku pilī, kur Mammas Dabas ekskursijas ietvaros iepazinās ar medību pils vēsturi, meža dzīvniekiem un to dzīvi, meža augiem un mežizstrādi. Savas zināšanas viņi varēja pārbaudīt ar interaktīvu uzdevumu, nopelnot pārsteiguma balvas.

Ekskursija noslēdzās ar saulainās rudens dienas izbaudīšanu pils parkā, orientējoties pils teritorijā un meklējot atbildes uz dažādiem āķīgiem jautājumiem.

Šī ekskursija, kas aptvēra gan praktiskas, gan teorētiskas darbības, ļāva skolēniem nenogurt un braucienu patiesi izbaudīt. Jaunas zināšanas par profesijām, par dabu un vēsturi notikti ir lielākais guvums, tāpat kā kopā pavadītais laiks.

7.b klases audzinātāja Sabīne Ozoliņa