Janvārī un februārī Jaunmārupes pamatskolā notika biedrības „Mārupes uzņēmēji” un Jaunmārupes pamatskolas konkurss „Uzņēmējdarbības pasakas”. Šī gada konkursa mērķis bija veicināt finanšu pratību 6.klašu audzēkņiem, rakstot pasakas par uzņēmējdarbību. Pasaku tēma tapusi sadarbībā ar Junior Achievement Latvia un LR Finanšu ministriju, kurā aicināja rakstīt pasaku: “Ja neesi godprātīgs- #Atkrāpies!” Vārds izsauksmes formā, kas simbolizē neļaušanos un pretestību krāpniecībai. 6.klasēs kopā tika uzrakstītas 79 pasakas, no kurām 21 labāko izvēlējās zinību skolotāja Solvita Lauzēja un literatūras skolotājas Dace Putāne, Inguna Rakule un Lelde Būmane. Savukārt, biedrības “Mārupes uzņēmēji” biedri vērtēja labāko 21 pasaku un noteica trīs labākās.

1.vietu konkursā ieguva Annija Kurme no 6.a, 2.vieta – Edvardam Sviķim, 6.c klase, un 3.vieta Ivo Marko Spuriņam, 6.a klase. Veicināšanas balvas no uzņēmumiem SIA “Prolux”, SIA “IB Media Production” un IK “Viktorija LK” saņēma: Annija Kurme, 6.a, Edvards Sviķis, 6.c, Ivo Marko Spuriņš, 6.a, Līva Kadiģe, 6.a, Audra Paulina, 6.a, Hugo Bēniķis, 6.b un Emma Galiņa, 6.c. Skolēni saņēma uzņēmējdarbības pasaku grāmatu, kurā apkopotas visas laureātu pasakas.

7.a klases pārstāvji kopā ar klases audzinātāju Daci Putāni laureātiem rādīja Kārļa Jurkāna Biznesa pasaku”Zaķa lielais sapnis”, kura iepriekšējā mācību gadā valsts konkursā ieguva atzinību.

Noslēgumā visi skolēni devās ekskursijā pa uzņēmumu Rolling.

Paldies biedrības „Mārupes uzņēmēji” valdei, Mārupes uzņēmumiem un Finanšu ministrijai par balvām un ieguldīto darbu, vērtējot pasakas. Labākie konkursa darbi piedalīsies Junior Achievement Latvia rīkotajā valsts konkursā „Biznesa pasakas”.

Solvita Lauzēja, sociālo zinību skolotāja