lv100 logo rgb horizontal22.martā Jaunmārupes pamatskolas 5.a klases skolēni projekta “Latvijas skolas soma” ietvaros Dailes teātra lielajā zālē noskatījās izrādi “Planēta Nr.85”. Skolēni, noskatoties izrādi, varēja piedzīvot, kā vārda mākslu – dramaturģijas tekstu – var vizualizēt, padarīt skatāmu. Gan darbības telpa, vide, gan tēlotie varoņi ļāva skatītājiem vieglāk iedziļināties lugas saturā.

Izrāde ir par bērniem un viņu vecākiem, par brīnumainu ceļojumu laikā, par draudzību, atbildību, vērtībām, attiecībām un daudz ko citu. 12 gadus vecais Krišjānis nonāk kā uz pavisam citas planētas – 1985.gadā. Šis ir pavisam svešs laiks ar neizprotamiem dzīves noteikumiem. Šis ir laiks, kas pieaugušajiem liek pakavēties atmiņās, bet bērniem – iepazīt un uzzināt ko jaunu. Krišjānim ceļojums laikā ir ļoti nepieciešams, lai novērtētu savu dzīvi, lai pavisam citādi paraudzītos uz saviem vecākiem, lai atrastu pats sevi.

Skolēni izrādi novērtēja kā ļoti labu, interesantu, smieklīgu un arī izglītojoša tāpēc, ka varēja redzēt, kāda bija dzīve Padomju Savienības laikā, tāpēc ka Krišjānis pagātnē satika savu mammu un tēti – septiņpadsmit gadus vecus jauniešus ar savām cerībām un sapņiem par nākotni.

5.a klases audzinātāja Inguna Rakule