9., 10.maijā aizvadītas Jauno uzņēmēju dienas 2019 un skolēnu mācību uzņēmumu valsts fināls, kurās noskaidroti Latvijas labākie skolēnu mācību uzņēmumi. Mārupes novadu finālā pārstāvēja un atzinību ieguva Jaunmārupes pamatskolas uzņēmums “friends_slimeshop_marupe”-Kristiāna Krišāne 4.d klase, Elizabete Selīna Bērziņa 4.d klase un Annija Grigorjeva 5.a klase.

 

Latvijā Jauno uzņēmēju dienas organizē Latvijas lielākā izglītības organizācija Junior Achievement Latvia (JA Latvia) sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), Jūrmalas pilsētas domi un Swedbank. Iespēju piedalīties starptautiskā konkursā Latvijas labākajam SMU nodrošina LIAA.

 

Savā uzrunā jauno uzņēmēju apbalvošanās ceremonijā Latvijas Republikas izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska uzsvēra, ka Latvijas nākotne ir apņēmīgu, gudru un talantīgu jauniešu rokās. “Nākotne, mūsu viedākā, gudrākā un arī laimīgākā dzīve ir iespējama, paļaujoties uz jauniešiem. Tieši ar jūsu palīdzību mēs varam tapt par tādu valsti, ar ko rēķinās, kuru zina, arī godā un ciena visā pasaulē,” teica I.Šuplinska.

 

Paldies meiteņu ģimenēm par atbalstu un palīdzību visa mācību gada garumā.

 

Solvita Lauzēja, skolēnu mācību uzņēmumu konsultante.