30.maijā 2.a un 2.c klašu skolēniem skolā notika projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts izglītojamiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” pasākums “Veru durvis uz saldumu ražošanas speciālista profesiju”, kurā skolēni iepazinās ar konfekšu un sīrupu ražošanas procesā iesaistīto cilvēku profesijām. Izstāstot visu sarežģīto ceļu no augļa dārzā līdz gatavai konfektei mutē, SIA “Giline for life” pārstāvis izstāstīja un uzzīmēja uz tāfeles, cik daudz profesiju cilvēki ir iesaistīti šajā procesā un ko kuram ir uzticēts darīt. Lekcijas laikā skolēni jau spēja atbildēt uz jautājumiem, ko dara šoferi, grāmatveži, pārtikas tehnologi, dārznieki, mākslinieki, mārketinga speciālisti un citi speciālisti. Kas šiem cilvēkiem ir jāmāk un jādara ikdienas darbā. Noslēgumā bērniem bija iespēja iejusties degustatora profesijā un noteikt sulas un augļus, no kuriem ir ražotas dažas konfektes.

 

Skolēnu atziņas:

  • Nezināju, ka tik daudz cilvēku darbojās ap vienu konfekti,
  • Grūta profesija ir pārtikas tehnologs, jo viņam jāizgudro jaunas receptes,
  • Man ļoti patika un es gribu kļūt par mākslinieku – dizaineri, lai taisītu smukas kastītes konfektēm,
  • Uzzināju, ka cilvēki nezina, kā pie viņiem nonāk konfektes un saldumi,
  • Tas bija ļoti interesanti un es tagad daudz vairāk zinu par saldumiem,
  • Man ļoti garšojas konfektes no dabīgajām sulām,
  • Es uzzināju, ka viens cilvēks nevar saražot un pārdot konfektes. To dara ļoti daudz profesiju cilvēki.

 

Apkopoja pedagoģe – karjeras konsultante Jolanta Grosberga-Gernere