Jaunmārupes pamatskolā 4. jūnijā notika vasaras šaha turnīrs, kurā piedalījās 19 dalībnieki. Jau ierastie viesi no Babītes vidusskolas šoreiz nevarēja ierasties, jo šis laiks sakrita ar dalību šaha nometnē “Vasaras šaha akadēmija”. Uz to kopā ar citiem dalībniekiem un treneriem devās arī Babītes vidusskolas šaha treneris Viesturs Kapče ar saviem audzēkņiem, kā arī Jaunmārupes pamatskolas 1.a klases skolniece Madara Zutere. Bez ciemiņiem tomēr mēs nepalikām un kuplā skaitā ieradās viesi no Kuldīgas ar treneri Viktoru Šteinbergu, kā arī vēl divi dalībnieki, kas šahu apgūst Rīgas Šaha skolā pie trenera Edgara Ungura un direktores un treneres Līgas Ungures.

 

Turnīra rezultāti

 

Šajā turnīrā pirmo vietu ieguva 6. klasi beigusī Ance Reiha no Kuldīgas, kura ieguva 6,5 punktus no 7 iespējamiem, vienīgo puspunktu zaudējot pret Marku Raudenieku no Jaunmārupes pamatskolas 3.a klases. Otro vietu ar 5,5 punktiem ieguva Renārs Mūzis no Rīgas Franču liceja 3.b klases, kurš trenējas Rīgas Šaha skolā pie trenera Edgara Ungura. Trešo vietu ar 5 punktiem izcīnīja Benjamins Emanuēls Pupiņš no Kuldīgas, 3. mācību klase. Tā kā pirmo vietu turnīrā ieguva meitene, tad labākās meitenes diplomu saņēma Meldra Zundovska no Kuldīgas, 7. mācību klase, kura ieguva 4 punktus. Labākais dalībnieks no Jaunmārupes pamatskolas bija Markus Raudenieks (3.a), kurš ieguva 4 punktus un 6. vietu kopvērtējumā. Labākais pirmās mācību klases šahists turnīrā bija Miķelis Dzērve no Jaunmārupes pamatskolas 1.b klases.

 

Visi dalībnieki tika pie balvām, protams, labākas saņēma augstāku vietu ieguvēji. Pie diplomiem tika pirmo trīs vietu ieguvēji un labākā meitene. Viesi no Kuldīgas jau izteica aicinājumu mums rudenī braukt pie viņiem uz Kuldīgu un piedalīties turnīrā tur.

 

Nobeigumā vēl piedāvāšu informāciju ar, manuprāt, labākajiem spēlētājiem Jaunmārupes pamatskolā šī mācību gada noslēgumā. Iekļauti tikai tie dalībnieki, kuri pietiekoši aktīvi nāca uz treniņiem.

 

 

Šaha treneris Valdis Troņenkovs