Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētā “Olimpiskā diena 2019” šogad notiks 20.septembrī 768 norises vietās visā Latvijā. Plānots, ka vienlaicīgi visās norises vietās rīta vingrošanā plkst.10.00 piedalīsies jauns pasākuma dalībnieku skaita rekords – vismaz 150 000 dalībnieki no 101 Latvijas pašvaldības un pilsētas.

 

Jaunmārupes pamatskolas 1. – 3.klases skolnieki kopā ar savām klašu audzinātājām un sporta skolotājiem kā ierasts aktīvi piedalās šajā pasākumā.

 

Šogad mūsu skolu apmeklēs un aktīvi atbalstīs Olimpiskās dienas norisi divi #BeActive – Eiropas sporta nedēļas vēstneši: kaitbordiste Aija Ambrasa un mārupietis, riteņbraucējs Mečislavs Bartuševičs.

 

ESI AKTĪVS UN PIEDALIES ARĪ TU!

Aija Ambrasa, kaitbordiste #BeActive vēstnese: “Kad telefoni un planšetes paliek malā…”

BeActive vēstneses Aijas Ambrasas ikdiena aizrit pašas izveidotajā sporta skoliņā Water2Snow, kura bērni un jaunieši, un arī pieaugušie apgūst kaitborda, veikborda un snovborda prasmes. Aijas ceļš bija garš, lai atrastu savu sporta veidu. Bet, kad stūrakmens atrasts, dzīve apgriežas kājām gaisā…

#BeActive vēstnesis Mečislavs Bartuševics: “Riteņbraukšana – veselībai vissaudzīgākais sports”

Rīgas Riteņbraukšanas skolas treneris, #BeActive vēstnesis Mečislavs Bartuševičs velosportā darbojas lielāko dzīves daļu. Seniors ir pārliecināts, ka nekad nav par vēlu sākt mīties. Bartuševičs uzsver – sports palīdz atbrīvoties no stresa, kas arī pasargā no izdegšanas sindroma.