16.oktobrī 9.a un 9.b klases audzēkņi  piedalījās Mārupes novada Uzņēmumu dienā, kad devās ekskursijā, apmeklējot dažādus novada uzņēmumus un sadarbības partnerus.

 

Šogad maršruts bija šāds: uzņēmums S.B.C. – Polipaks – Rīgas Tehniskā universitāte – Rolling – Kompānija NA –Kreiss – Jaunmārupes pamatskola

 

Skolēniem tika dota iespēja iepazīt uzņēmuma darbiniekus, profesijas, darba vidi, telpas, aprīkojumu un izzināt sev interesējošus jautājumus. Kā ļoti vērtīgu apmeklējumu skolēni atzina RTU laboratoriju apmeklējumu un arī uzņēmuma Polipaks darbību, telpas, prezentāciju un viesmīlību. Paldies Mārupes novada domei, kas deva iespēju skolēniem piedalīties šādā pasākumā.

Skolēnu atsauksmes:

 

  • Manuprāt, visi uzņēmumi bija ļoti labi sagatavojuši savu prezentāciju un iepazīstināja mūs ar savu darba vietu. Man ļoti patika RTU, jo tur bija daudz noderīgas informācijas. Šī diena bija ļoti jauka un noteikti vajadzētu atkārtot.
  • Man ļoti ieinteresēja Polipaks ražotne – vizīte, uzņemšanas komanda, telpas, viesmīlība – tas bija ļoti pārdomāts un šādas dienas vajadzētu, lai padomātu par savu nākotni.
  • Interesanti bija uzņēmumā Polipaks un RTU. Man arī saistoši likās darbs uzņēmumā NA, bija ļoti foršs gids un interesanti bija redzēt, kā programmē gaismu iekārtas.
  • Interesanti bija uzzināt par fiziku mūzikā RTU prezentācijas laikā. Uzņēmumā Kriess gribējās ilgāk pabūt iekšā, bet stāstījums bija interesants.
  • Man likās vērtīgi šie uzņēmumi: Polipaks, NA un RTU. Vērtīgi bija tas, ka mēs ļoti daudz uzzinājām par uzņēmumu un profesijām. Mārupē ir jauki un viesmīlīgi uzņēmumi.
  • Šī diena bija ļoti vērtīga, bet es arī gribētu, ja mēs redzētu ne tikai tehnisku darbu uzņēmumus, bet arī citu veidu uzņēmumus. Man interesanti bija uzņēmumos Polipaks un NA.
  • Uzņēmumā Polipaks mums deva iespēju izstaigāt uzņēmumu un mums daudz pastāstīja par to,kā ražo iepakojumus. Mārupes uzņēmumi ir ļoti bagāti un var izzināt daudz profesijas. 9.klasē noteikti vajadzētu doties uz šādiem uzņēmumiem, lai visu izzinātu.
  • Es iepriekš nezināju, ka Mārupē ir tik daudz plaša mēroga uzņēmumi. Šādas dienas ir vajadzīgas.

Apkopoja Solvita Lauzēja, pedagoģe – karjeras konsultante