Karjeras nedēļas ietvaros, 1. klasēs skolēni zīmēja savu sapņu profesiju, kā arī iepazīstināja savus klases biedrus ar savu vecāka profesiju un drosmīgākie no vecākiem atsaucās skolotājas aicinājumam un ieradās novadīt karjeras stundu, kurā pastāstīja par savu profesiju un mācību priekšmetiem, kuri nepieciešami, lai strādātu izvēlētajā profesijā.

 

 

1.a klasē viesojās  Paulas Agates Nīkrences mamma, kura skolēnus iepazīstināja ar uzņēmējdarbības pamatprincipiem, kā arī iepazīstināja ar konditora profesiju. Iesaistīja skolēnus praktiskā darbībā, kurā skolēniem bija iespēja iepazīt konditora darbu, radot garšīgus našķi.

 

 

1.b klasē karjeras stundu vadīja  Ketijas Judko tētis, kurš skolēnus iepazīstināja ar inženiera profesiju, kopā ar skolēniem zīmējot māju, pastāstot par inženieriem, kuri nepieciešami, lai māja funkcionētu atbilstoši cilvēku vajadzībām. Kā arī skolēni praktiski iepazina elektrības ķēdes slēgumu, siltuma kameru, sprieguma indikatoru, skaļuma mērītāju, gaisa plūsmas mērītāju un vēroja eksperimentu, kurā ar magnēta palīdzību tika attīrīts ūdens, Ketijas tētis uzsvēra, ka šo eksperimentu izmanto, lai attīrītu radiatorā esošo ūdeni.

 

 

1.c klasē viesojās Roberta Krūmiņa mamma, kura skolēniem pastāstīja par firmas “Storent” darbību. Uzņēmums ir dibināts ar mērķi kļūt par vadošo tehnikas nomas kompāniju Baltijā, Ziemeļeiropā un Austrumeiropā.  Skolēni uzzināja par celtniecības instrumentu daudzveidību un iekārtu darbību. Stundas nobeigumā bērni tika iepriecināti ar firmas reklāmas suvenīriem.

 

 

1.d klasē karjeras stundu vadīja Markusa Renča tētis, kurš iepazīstināja ar savu uzņēmumu, kalēja un  metinātāja profesiju. Skolēniem tika demonstrēts video par to kā top dažādi metāla izstrādājumi – margas, metāla žogi un citi metāla priekšmeti. Bērni varēja secināt, ka uzkarsēts metāls ir lokans.

 

 

Paldies, ikvienam vecākam, kurš veltīja laiku sarunai ar savu bērnu, kuras rezultātā tapa plakāti un stāsti par vecāku profesijām, kā arī īpašs paldies tiem vecākiem, kuri atvēlēja savu laiku un atnāca uz skolu, lai novadītu skolēniem interesantu karjeras stundu.

 

 

Skolotājas: I. Unda, S. Ķepiņa, A. Zviedre, E. Novorucka- Vērzemniece