22. oktobrī 19 dalībnieki piedalījās 7 kārtu un 4 stundu ilgā skolas šaha turnīrā. Gandrīz visi dalībnieki bija no Jaunmārupes pamatskolas, tomēr bija patīkami uzņemt arī četrus viesus no Mārupes Valsts ģimnāzijas, kur līdzīgs turnīrs notika dienu iepriekš.

 

 

Starp Jaunmārupes pamatskolas turnīra dalībniekiem trīs bija ar II sporta klasi šahā un vienam bija IV sporta klase. Tas deva iespēju daudziem spēlētājiem, kuriem šis bija pirmais šaha turnīrs gan izmēģināt spēkus ar sev līdzīgiem, gan mācīties no krietni pieredzējušākajiem spēlētājiem.

 

 

Pirmo trīs vietu ieguvēji, labākais pirmklasnieks un labākā meitene tika apbalvoti ar diplomiem, bloknotiem un dāvanu paciņām, vēl pie bloknotiem tika pirmo 10 vietu ieguvēji, kā arī visi dalībnieki tika pie neliela salduma.

 

 

Turnīra rezultāti

 

 

Pirmajās divās turnīra kārtās līderi lielākoties apspēlēja savus pretiniekus, bet trešajā kārtā jau notika ļoti negaidīts rezultāts, Adrians Slava (3.d), kuram ir IV sporta klase, uzvarēja partijā pret Marku Raudenieku, kuram ir II sporta klase. Markus palaida garām iespēju aizsargāties no laidņa saistības pret savu karali un torni, kā rezultātā palika bez kvalitātes jeb ar laidni pret torni un turpinājumā zaudēja spēles pavedienu, ko ne visai pārliecinoši, bet tomēr savā uzvarā pārvērta Adrians. Apsveicu Adrianu ar šo vērtīgo uzvaru! Citā divu līdzīgu pretinieku cīņā, kas ļoti daudz izšķīra visa turnīra rezultātus Kristaps Skudra (3.a) pieveica Kristianu Raudenieku (4.a). Abiem šiem spēlētājiem ir II sporta klases.

 

 

Ceturtajā kārtā ar maksimālo punktu skaitu, 3 punktiem, savā starpā spēlēja Kristaps Skudra un Adrians Slava. Partijas sākums Adrianam izdevās ļoti labs un bija vairāki brīži, kad viņš varēja panākt sev krietni labāku pozīciju, tomēr tas netika izdarīts un tika pielaista rupja kļūda un dāmas zaudēšana, ko viegli savā uzvarā pārvērta Kristaps Skudra. Dvīņubrāļu Raudnieku savstarpējā partijā labāks šoreiz izrādījās Markus.

 

 

Piektajā kārtā pie pirmā galdiņa ar labu spēli un rezultātiem bija ticis Kārlis Gedrovičs (1.b) , kuram pretī stājās turnīra līderis Kristaps Skudra, kurš turpināja nepārtraukto uzvaru sēriju arī šajā partijā.

 

 

Sestajā kārtā Kristapam bija iespēja praktiski nodrošināt sev uzvaru turnīrā uzvaras vai neizšķirta gadījumā pret Marku Raudenieku, tomēr intriga turpinājās, jo Markus guva uzvaru, un vēl uzvarēja arī Adrians Slava, kurš pārspēja Marku Kaparšmitu (2.c). Tādējādi pirms pēdējās kārtas bija trīs līderi ar 5 punktiem: Markus Raudenieks, Kristaps Skudra un Adrians Slava, turklāt koeficients jeb pretinieku iegūto punktu summa gan Markum, gan Kristapam bija pilnīgi vienādi, Adrianam gan šis koeficients bija par 3 punktiem mazāks.

 

 

Izšķirošajā septītajā kārtā Kristians Raudnieks grūtā cīņā pārspēja Adrianu Slavu. Adrianam arī šajā partijā izdevās labs sākums arī vidusspēlē viņa pozīcija bija ar lielu pārsvaru, tomēr kādā brīdī iezagās kļūdas, ko izmantoja Kristians, gūstot uzvaru. Kristaps Skudra pārspēja Kasparu Suharovu (1.b) un arī Markus Raudenieks guva uzvaru pār Jēkabu Skudru (1.a), kurš ir Kristapa brālis. Tādējādi, lai zinātu turnīra uzvarētāju, vajadzēja sagaidīt pārējo partiju rezultātus.

 

 

Rezultātā labāks koeficients bija Kristapam Skudram, kurš ar 6 punktiem kļuva par turnīra uzvarētāju! Jāatzīmē, ka tā Kristapam ir jau otrā uzvara skolas turnīros! Otro vietu arī ar 6 punktiem ieguva Markus Raudenieks, bet trešajā vietā, tieši blakus savam brālim, ar 5 punktiem ierindojās Kristians Raudenieks. Vēl vēlos uzteikt arī 4. vietas ieguvēju Adrianu Slavu, kurš pēc punktiem dalīja 3. vietu, iegūstot 5 punktus, manuprāt, parādot to, ka aktīvāka treniņu un sacensību apmeklējuma gadījumā iespējams gūt vēl augstākus sasniegumus. Pirmo vietu starp pirmklasniekiem ar 4 punktiem ieguva Kārlis Gedrovičs, kurš parādīja ļoti labu spēli un zināmā mērā pat cīnījās par iekļūšanu pirmajā trijniekā. Labākās meitenes balva izšķīrās pēdējā kārtā, kad partiju savā starpā izspēlēja Anna Ķirpīte (1.c) un Amanda Ozola (1.a). Annai, lai tiktu pie meiteņu balvas derēja tikai uzvara, kuru viņai arī izdevās panākt.

 

 

Aicinu sekot līdzi Kristiana un Markus Raudenieku YouTube video blogam chesstwins.com, kurā, iespējams, būs atskats arī uz šo turnīru!

 

 

Šaha treneris Valdis Troņenkovs