Šī gada 18. oktobrī 6.e klase ar klases audzinātāju Unu Moiseju devās uz Dailes teātri noskatīties izrādi „Planēta Nr. 85”.  Izrāde bija par kādu zēnu, kuram tiek dota iespēja ceļot laikā un nokļūt 1985. gadā.

 

 

Krišjānis lāgā nesaprata, kāpēc Omīte un tētis uz viņu tik bieži dusmojas. Tētim, savukārt likās, ka dēls viņu nicina un neciena. Kā saprast vienam otru?

 

 

Acumirklī zēns jau bija citā pasaulē, savu vecāku bērnībā. Pasaulē, kurā nav datoru un viedtālruņu, kurā ir dīvaina paskata televizori un kurā nezin tik ierastus vārdus kā Coca-Cola un McDonald’s. Tur viņš satiek ne tikai savus vecākus un vecvecākus pavisam jaunus, bet arī divus viņam nezināmus multfilmu tēlus – Kaķi Indriķi un Čeburašku, kā arī ļoti savādu onkuli, kas izrādās Padomju Sociālistisko Republiku Savienības vadītāju Leonīdu Brežņevu, kurš runā nedaudz smieklīgā manierē.

 

 

Šis dīvainais ceļojums Krišjānim palīdzēja labāk izprast gan Omīti, gan tēti un novērtēt, cik brīnišķīga un vērtīga ir viņa dzīve.

 

 

Izrāde šķita ļoti interesanta. Arī skolotāja atzina, ka daudz ko no attēlotā ir pieredzējusi. Tomēr es domāju, ka mūsdienu bērni tāpat nekad nesapratīs gan dažbrīd jautro, gan bēdīgo dzīvi Latvijas Padomju Sociālistiskajā Republikā.

 

6.e klases skolniece Emīlija Vandere