ESF projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros 26.novembrī Jaunmārupes pamatskolas 6.klašu skolēniem notika karjeras pasākums “Mana mērķu plānošanas karte”, kurā skolēni izzināja, kā izvirzīt mērķus dzīvē un tos sasniegt. Nodarbības vadīja biedrība “Jauniešu akadēmija Pacelt pasauli”.  Pasākums tika finansēts no  ESF projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”.

Skolēnu atziņas pēc pasākuma:

 

  • Man ļoti patika šī nodarbība, jo man lika justies labi par manu darba izvēli un es iemācījos tiekties uz mērķi.
  • Vērtīgi bija uzzināt, kāpēc lielākā daļa cilvēku aiziet no sava mērķa. Es no šodienas ieguvu daudz – uzzināju lietas par sava mērķa īstenošanu. Pagaidām vēl nezinu, kāds ir mans mērķis, bet tad, kad zināšu, es varēšu sev palīdzēt saprast un izplānot visu.
  • Man ir jāplāno viss (visos sīkumos), lai es varētu sasniegt savu mērķi. Tagad spēšu atdalīt savas bailes, lai mani nekas neapturētu piepildīt savu mērķi. Es jau sen zināju, par ko es kļūšu un es savas domas nemainīšu, bet sniegšos pēc visa, ko varēšu piepildīt.
  • Man šīs divas stundas ir palīdzējušas saprast to, cik svarīgas ir mūsu domas. Lai gan es vēl joprojām nezinu, par ko es gribu kļūt, man vismaz ir zināms, cik daudz jāmācās un jāstrādā, lai sasniegtu savus mērķus. Es saprotu, cik svarīgi ir mērķi. Es zinu, ka bez mērķu uzstādīšanas un plāna izveidošana, tu necik tālu netiksi. Es domāju, ka noteikti varētu palīdzēt arī pieaugušajiem cilvēkiem, kas vēl šīs lietas nav sapratuši. Man šī iegūtā informācija noteikti varētu noderēt nākotnē.
  • Man šī nodarbība ļāva saprast, uz kurieni jātiecas un ka nav jābaidās nākotnē no šķēršļiem un grūtībām vai pašai no sevis. Tas ļāva man saprast manu dzīves mērķi.
  • Es sapratu, ka plānot savu dzīvi ir drusciņ vieglāk nekā agrāk domāju, un daudz ko mēs paši izdomājam, piemēram, bailes. Paldies par šo lekciju.
  • Es karjeras pasākumā sapratu to, ka ir jābūt pozitīvi noskaņotam, lai kaut ko izdotos paveikt. Patika, ka lektore stāstīja par to, kā var mēģināt atrast savu īsto profesiju. Ieguvu to, ka savam darbam ir jāpatīk, tad tas arī izdosies.
  • Šis pasākums man patika, jo mums pastāstīja par svarīgām nākotnes izvēlēm, un kas notiek, kad tās izvēlas. Man šis likās noderīgi, jo mums pastāstīja par to, kas notiek, kad darbinieks ir priecīgs, vai bēdīgs, vai viņam ir mērķis, vai vēlēšanās. Mums ļoti labi izskaidroja karjeras ceļu. Man ļoti patika arī darbs stundas beigās, kur mums pašiem bija jāiedomājas par sevi nākotnē, un pēc tam arī mūsu nākotne bija jāilustrē.
  • Man patika kā mēs rakstījām par mūsu nākotnes profesijām man likās vērtīgi ka viņa palīdzēja un iedeva padomus nākotnei.
  • Man šis pasākums lika izvērtēt kādu profesiju vajag izvelēties un kā tas ietekmēs manu dzīvi.
  • Man pasākums ļoti patika, es tiekšos pēc mērķiem un būšu priecīga katru dienu.

Apkopoja – pedagoģe karjeras konsultante Solvita Lauzēja