12.novembrī , iniciatīvas ‘’Skolas soma’’ ietvaros , mēs- 6.b klases skolnieki devāmies mācību ekskursijā uz nodarbībām Dzelzceļa muzejā un Latvijas Nacionālajā Bibliotēkā.

 

Dzelzceļa muzejā mēs sadalījāmies divās grupās, un mūs izveda ekskursijā ļoti jauki un zinoši gidi, kas atbildēja uz jautājumiem un izskaidroja, ja bija nepieciešams. Mēs aplūkojām muzeja eksponātus un uzzinājām daudz ko jaunu un interesantu par Latvijas dzelzceļa un ritošā sastāva vēsturi. Piemēram, redzējām cietuma vilcienu, kas visiem  bija visiemīļotākais objekts., Redzējām stacijas peronu un salonvagonu, kur tika filmētas filmas “Homo Novus” epizodes. Mēs arī  “austiņās” klausījāmies interesantas skaņas no tvaika vilcienu stacijas, uzzinājām jaunas lietas par vilciena darbināšanu, apskatījām liela izmēra maketu, iekāpām daudzos vilcienu vagonos. Noteikti iesakām aizbraukt un apskatīt šo muzeju.

 

Latvijas kultūras kanons bija mūsu nodarbības tēma Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

 

Sākumā daudziem skolēniem šī kultūras kanona tēma likās garlaicīga vai neinteresanta, bet beigās visi ļoti iesaistījās un visiem ļoti patika un interesēja. Mūsu klasei bija paveicies ar gidi, jo viņa bija ļoti saprotoša un jauka.

 

Sākumā katram bija jāizdomā savas 3 svarīgākās kultūras kanona vērtības. Tālāk visiem bija jāpilda darba lapa par Latvijas kultūras kanonu. Mēs arī  uzzinājām, kāpēc Kultūras kanonā ir iekļautas 99 nacionālās vērtības. Beigās paskatījāmies filmu ‘’Vecāks par 10 minūtēm’’. Ļoti iesakām aizbraukt un apskatīt šo tēmu, jo bija ļoti interesanti.

 

6. b klases skolnieces Elīna Kalēja un Elīza Balgalve