ESF projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros 23.janvārī 7.a un 7.c klasēm notika karjeras pasākums “Veru durvis uz izglītības  nozari”, kurā skolēni  caur spēlēm un atraktīviem uzdevumiem apkopoja savu spēju, interešu un talantu nozīmi nākotnes profesijas izvēlē, kā arī iepazina, kā realizēt savus mērķus izglītības nozarē par grupu treneri, strādājot ar jauniešiem un sniedzot viņiem  atbalstu nākotnes mērķu sasniegšanā. Skolēni tikās ar karjeras konsultanti, jauniešu izglītotāju Agitu Šmitiņu, kura caur spēlēm skolēniem laika padomāt par savu izglītību, mērķiem, resursiem un nākotnes iespējām. Pasniedzēja dalījās pieredzē, kā strādāt izglītības jomā, kā notiek darbs ar jauniešiem, grupām un kas ir nepieciešams, lai veiksmīgi izvēlētos to darba jomu, kura piepildīs cilvēka dzīvi ar vērtībām.

Skolēnu atziņas:

 

  • Bija interesanti klausīties karjeras konsultantes stāstu. Man nodarbību laikā patika spēlēt spēles. Es pārdomāju savas intereses un prasmes, un to pielietojumu dažādās profesijās. Es ieguvu atziņu, ka tā ir katra paša izvēle, kā veidot savu nākotni un karjeru.
  • Es sapratu to, ka man ļoti patīk darīt kaut ko radošu.
  • Es iemācījos, ka varu daudz vairāk, nekā domāju. Vērtīgi bija, kad es iemācījos, kādas ir manas spējas . Es sapratu, ka man ir vēl jāmācās, lai sasniegtu savus mērķus un mērķi ne vienmēr paliek tādi paši, kā tagad ir.
  • No šodienas ieguvu to, ka galvenais ir lai tu labi justos savā darbā vieta un studiju laikā, un ka tu pats zinātu, ka tas ir tas, ko vēlies. Mana atziņa no šodienas ir – vieta, kur vēlēšos mācīties un strādāt, ir jābūt manai izvēlei nevis vecāku.
  • Es no šodienas ieguvu to, ka es zinu, kā precīzāk saprast, par ko tu īsti gribu kļūt nākotnē. Priekš manis bija vērtīgi uzzināt šo informāciju, lai vienotos varbūt arī ar vecākiem par manu nākotnes profesiju. Mana atziņa ir, ka vajag darīt to, ko tu gribi, nevis to, ko grib citi / kā citi grib mani redzēt.