„Bullying? We object!” ir jauniešu apmaiņas projekts, kuru finansē Eiropas Savienība. Projekts norisinājās „Hostel Kaija”, Jūrmalā no 03/01/2020 līdz 12/01/2020 un pulcēja 42 jauniešus no tādām valstīm kā Latvija, Polija, Īrija, Rumānija, Ungārija, Spānija un Lietuva. Jaunieši, vecumā no 13 līdz 17 gadiem, sanāca kopā uz 10 dienām, lai saprastu esošo situāciju sabiedrība, un neapjuktu saasinātās situācijās. Kā arī, lai iepazītu citas valstis un nostiprinātu internacionālas draudzības savā starpā.

 

Šajā projektā mēs taisījām vairākas spēles, plakātus un izrādes saistījumā ar bullyošanu. Gāja ļoti jautri, un lielākoties visi dalībnieki kļuva tik tuvi kā ģimene. Mēs uzzinājām daudz par citām valstīm, par viņu kultūru, tradīcijām un ēdieniem. Katru dienu mums bija izcilas brokastis, pusdienas un vakariņas, kuras deva enerģijas devu visai dienai. Projekta laikā bez workshopiem, norisinājās arī internacionālie vakari, kur valstis iepazīstināja ar savām dejām, ēdieniem, dīvainajām kultūras īpatnībām , kuras pat šokēja. Vakaros bija arī filmu vakari, dejošanas turnīri un ballītes ar mūziku. Daudzi šī projekta laikā iemācījās spēlēt klavieres un jaunas frāzes citās valodās.

 

Man liekas, ka šis projekts no maniem pārējiem bija pats labākais. Visas komandas bija interesantas un foršas. Man katrs cilvēks pietrūks no šī projekta.

 

Reinis Daļeckis 8.b klase