2019./2020.m.g.Jaunmārupes pamatskola iesaistījās Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 8.3.5.0/16/I/001  “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”

Skolēniem tika dota iespēja piedalīties dažādos pasākumos un apmeklēt individuālās karjeras konsultācijas. Individuālās karjeras konsultācijas apmeklēja 5.-9.klašu audzēkņi.

Skolā notika šādi karjeras pasākumi:

 

  • -2.klašu skolēniem risinājās pasākums „Es iepazīstu, es izzinu, es mācos”.
  • klašu audzēkņi kopā ar karjeras konsultanti Jolantu Priedi plānoja savu nākotnes karjeru pasākumā „Mani karjeras solīši”.
  • klašu audzēkņi izzināja mediju jomu pasākumā „Veru durvis uz …” un tikās ar TV producenti  Ingrīdu Bondari, kura veido raidījumu „Zvaigznes ceļo”
  • klašu audzēkņi plānoja savus mērķus pasākumā „Manu mērķu plānošanas karte” kopā ar Daci Briedi –Zālīti.
  • klašu audzēkņi pasākuma „Veru durvis uz…” ietvaros apmeklēja uzņēmumu Madara Cosmetics, iepazīstot ķīmijas nozares profesija; tikās ar skaistumkopšanas nozares pārstāvi un izzināja kosmetologa profesiju un izzināja izglītības nozares profesijas.
  • -9.klašu skolēni piedalījās pasākumā „Mana karjeras informācijas un komunikāciju tehnoloģiju jomā”, kurā iepazina profesijas, kuras saistītas ar tehnoloģijām.
  • un 5.klašu skolēniem bija plānots pasākums „Veru durvsi uz…”iepazīstot veterināriju un dzīvnieku aprūpi, loģistiku; 8.klašu audzēkņiem plānojām apmeklēt izstādi SKILLSLatvia2020, tomēr valsts pandēmijas dēļ, pasākumi tika atcelti. Ceram, ka nākamgad būs iespēja iepazīt šīs nozares profesijas.

Gada izskaņā visus pārsteidza visas pasaules dzīves ritma maiņa un arī skola bija spiesta pāriet uz attālināto skolēnu apmācību. Arī karjeras izglītība nebija izņēmums un visa šī situācija stipri izmainīja gan ierasto ritmu, gan ieplānotos darbus un pasākumus. Diemžēl daļa no ieplānotā netika realizēta, bet daļa – ieguva citu veidolu. Laikā, kad visi strādājām un mācījāmiem no mājām, skolēniem tika dota iespēja konsultēties attālināti pie karjeras konsultantēm par savu nākotnes profesijas izvēli, par savas personības un talantu izmantošanu nākotnes veidošanā, par nākamās izglītības iestādes izvēli. Kā arī skolēni saņēma informāciju gan testu, gan prezentāciju un infografiku veidā par iespējām un virzieniem savā nākotnes karjerā. Pasaule mainās un mēs līdz ar viņu. Mainās arī karjeras un profesiju attīstības virzieni. Jau šobrīd skolēniem ir svarīgi apzināties savu spēju un talantu stiprās puses un veidot savu dzīves veiksmes stāstu. No sirds novēlam, lai ikvienam tas izdodās!

Vēlamies arī teikt paldies par sadarbību gan dažādu aicināto profesiju pārstāvjiem, gan skolas vadībai, pedagogiem un darbiniekiem par atsaucību un sapratni karjeras izglītības un pasākuma veidošanā!

 

Jaunmārupes pamatskolas pedagoģes – karjeras konsultantes Solvita Lauzēja un Jolanta Grosberga Gernere