2020.gada 12. augustā Jaunmārupes pamatskolā notika seminārs kultūras izpratnes un pašizpausmes mākslā jomas skolotājiem (literatūra, teātra māksla, vizuālā māksla, mūzika). Seminārā piedalījās 23 Pierīgas skolu pedagogi.

 

Semināra ievadā DVIJ L.Buravcova un DVAJ I.Graudiņa pedagogus iepazīstināja ar skolu un skolas darbību.

 

Semināra mērķis bija Jaunmārupes pamatskolas pedegogu dalīšanās pieredzē ar labās prakses piemēriem, medodēm un materiāliem.

 

Literatūras daļā S.Neifalte, J.Meijere, L.Būmane, A.H. Lapiņa dalījās pieredzē par pašvadītu mācīšanās procesu, kā arī starpdisciplināro priekšmetu saikni.

 

Teātra mākslas daļā I.Rakule, Z.Spāde dalījās pieredzē par to, cik svarīgi ir uzdrīkstēties, būt radošam un spēt izpausties, lai realizētu jauno mācību saturu teātra mākslā, nepazaudējot senās vērtības.

 

Vizuālās mākslas daļas tēma bija “Konstruktīvā māksla”, kurā I. Brante, L.Šulce, J.Grosberga – Gernere dalījās ar labās prakses piemēriem.

 

Visbeidzot semināru uz ļoti pozitīvas un iedvesmojošas nots noslēdza mūzikas skolotājas E.Piļka, L. Kudreņicka,  I. Veldre, daloties savā pieredzē un atgādinot to, cik svarīgi spēt iedvesmot sevi un citus.

 

Latviešu valodas, kultūras un māsklu MK pedagogi