Sarežģīto attālināto mācību laikā lasītājiem joprojām ir pieejamas skolas bibliotēkas. Ir iespēja saņemt grāmatas lasīšanai mājās – gan bērnu brīvā laika pavadīšanai, gan mācībām. Ievērojam valstī noteiktos drošības pasākumus, nodotās grāmatas turam karantīnā. Lai uzzinātu konkrētāk par interesējošo literatūru un tās saņemšanu, aicinām zvanīt uz bibliotēku – tel. 67933591

 

Šajā saspringtajā laikā skolas bibliotēkas turpina darbu, lai īstenotu jaunās kompetenču izglītības nodrošināšanu mūsu skolā. Iegādāti jau 765 eksemplāri jauno mācību grāmatu dažādos priekšmetos  1., 4., 7. klasēm. Kā jau parasti, jaunās grāmatas arī ievākojam, lai paildzinātu to lietošanas ilgmūžību un aiztaupītu šo nebūt ne vieglo procesu mūsu skolēniem un vecākiem. Izsniegšanu organizējam veidā, lai saņēmējiem nebūtu jādrūzmējas, un tiktu ievēroti drošības noteikumi.

 

Tā kā pašreizējās situācijas dēļ klātienē nav iespējams apmeklēt bibliotekāru profesionālās pilnveides kursus un seminārus, izmantojam LNB tiešsaistes semināru un vebināru piedāvājumus, informējam arī skolas pedagogus par LNB piedāvātajām iespējām, strādājot attālināta darba režīmā.

 

Tāpat bibliotēkās notiek darbs pie krājuma kārtošanas, gatavojoties PII pāriešanai uz citu izglītības iestādi. Sagatavojam atbilstošo literatūru nodošanai ar attiecīgo dokumentāciju jaunajai pirmsskolas izglītības iestādei.

 

Šajā laikā pārskatām arī bibliotēkas dokumentāciju, papildinot to ar nepieciešamajām izmaiņām un labojumiem.

 

Vēlamies pateikt lielu paldies ikgadējās Bērnu Žūrijas dalībniekiem! Saprotami, ka šogad, Covid 19 izplatības dēļ, dalībnieku skaits bija neliels, tomēr novērtējam un sakām paldies par dalību tiem, kuri grāmatas tomēr izlasīja un nobalsoja par tām. Īpaši priecājamies par 1.-3. klašu skolēnu un audzinātāju  atsaucību!

 

Ļoti ilgojamies pēc saviem lasītājiem – atkal dzirdēt lasītavās viņu čalas un rosību pie grāmatu plauktiem klātienē! Tomēr esam priecīgi par katru, kuram varam palīdzēt arī šajos apstākļos ar nepieciešamo un interesējošo literatūru, konsultācijām un informāciju.

 

Vēlam visiem izturību, veselību un nerimstošu lasītprieku!

 

Biblotekāres Eva Feldmane un Zinaida Spāde

0 Komentāri

Leave a Comment