2021.gada 1.decembrī Jaunmārupes pamatskolas 2.klašu skolēni “Latvijas skolas soma” ietvaros piedalījās izglītojošajā izrādē Operetes radošās laboratorijas 1.epizodē “Mežonīgajos rietumos”.

 

Izrāde bija skatāma ar virtuālās realitātes 3D brillēm. Skolēni virtuāli nokļuva Operetes teātra zālē, kulisēs, uz skatuves.

 

Skolēni izrādes laikā uzzināja, kas ir operete un ar ko muzikālais teātra žanrs  atšķiras no dramatiskā teātra, kur teātrī atrodas parters, balkons, kas ir mistiskās skatuves kulises, kāds ir teātra grims un kostīmi, iepazina skatuves mākslas terminus. Šajā 3D ceļojuma laikā skolēni iepazina profesijas Operetes teātrī. Saprata, lai kaut ko radītu, ir jābūt specifiskām zināšanām, kuras apgūst noteiktu profesiju pārstāvji.

 

Par iespēju piedalīties virtuālajā izrādē skolēni bija ļoti priecīgi, jo lielākā daļa pirmo reizi skatījās izrādi ar 3D brillēm, virtuāli nokļūstot notikumu centrā. Brīžiem sajūta bija mazliet bailīga, bet, pateicoties iepriekš sniegtajai informācijai, skolēni zināja, ka šādos brīžos jānoņem brilles.

 

Virtuālās izrādes noslēgumā skolēni aizpildīja anketas, lai pārliecinātos, kā uztvēruši jauno informāciju.

 

Skolēni izteica vēlmi redzēt arī citas Operetes radošās laboratorijas epizodes.

 

2.klašu audzinātājas: Laila Abuhova, Inga Petruševska, Daiga Ķestere, Kitija Baņukalne-Ozoliņa

0 Komentāri

Leave a Comment