No 7. līdz 11.martam skolā noritēja matemātikas nedēļa. Šīs nedēļas ietvaros pa klašu grupām notika skolas  matemātikas olimpiādes. No katras klases tika izvirzīti pieci bērni, kas varēja pārbaudīt savas spējas padziļinātās domāšanas un nestandarta uzdevumu risināšanā.  Pavisam piedalījās 25 skolēni no pirmajām klasēm, 20 skolēni no otrajām un 20 skolēni no trešajām klasēm. Visas nedēļas garumā notika interesantas matemātiskās aktivitātes gan mācību stundās, gan starpbrīžos, ko bija sagatavojušas skolotājas. Šāda veida aktivitātes rada bērnos prieku un veicina matemātikas popularitāti un interesi par to. Tika piedāvāti arī cita veida un grūtības pakāpes uzdevumi.

 

2. klašu matemātikas “Einšteina pulciņa” bērniem tika dota iespēja risināt iepriekšējo gadu starptautiskā matemātikas konkursa “Ķengurs ”uzdevumus . Piedāvājot dažādos grūtības līmeņu uzdevumus, skolēni sastapās ar izaicinājumu. Uzdevumi, ko skolēniem ir viegli izdarīt, viņiem neko nemāca – viņi tikai pielieto jau sev pazīstamas stratēģijas. Īsta mācīšanās notiek tajā brīdī, kad skolnieks sastopas ar problēmu, kurai nav acīm redzama risinājuma. Tad viņš ir spiests pārgrupēt jau zināmo un apgūt kaut ko jaunu, lai to atrisinātu.

 

Prieks par lielo skolēnu skaitu, kas ar interesi veica dažādus matemātikas uzdevumus. Paldies visiem pedagogiem par sadarbību, kas nodrošināja skolēniem darbošanās prieku!

 

Lai skaists un  saulains  pavasara  brīvlaiks!

 

Direktores vietniece Anita Līdaka

0 Komentāri

Leave a Comment