Jaunmārupes pamatskolā 4. martā pirmreizēja vizītē ieradās Korejas Republikas vēstnieks Latvijā Songdžins Hans, lai iepazītos ar skolu, tās vidi, darbiniekiem un skolēniem. Jau divus gadus skola sadarbojas ar Korejas Republikas vēstniecību Latvijā, tomēr pandēmijas iespaidā nebija izdevies ierasties vizītē uz skolu. Vēstniecība atbalsta ar dažādiem metodisko materiālu un iekārtu ziedojumiem, skolā organizēto interešu izglītības pulciņu “Korejiešu valoda un kultūra”.

 

Delegācija no vēstniecības tika viesmīlīgi sagaidīta un uzņemta Jaunmārupes pamatskolā. Tika veikta ekskursija pa skolas abiem korpusiem, apskatot svaigi pārveidotās klašu telpas Mazcenu alejā 4a, kā arī visas citas klašu telpas, sporta zāles, peldbaseinu u.c. nodarbību telpas, it īpaši Mazcenu alejas 3 korpusā datorikas nodarbību 326. kabinets, kurā strādā skolotāja Madara Romanovska un tur vada Korejiešu valodas un kultūras interešu izglītības pulciņu. Šajā kabinetā ir izvietoti visi materiāli, tautas tērpi, tradicionālie mūzikas sitaminstrumenti, mācību grāmatas u.c. materiāli, kurus var apskatīt ikviens skolēns skolā. Gan veicot skolas apskati, gan pēc tās, vēstniecības delegācijai bija iespēja iepazīties tuvāk ar skolas talantīgajiem skolēniem un skolotājiem. Skolēni uzstājās ar tautas deju priekšnesumu, bet talantīgie mūzikas skolotāji ar muzikālu priekšnesumu, īpaši nodziedot Raimonda Paula dziesmu “Dāvāja Māriņa”, kuras melodija ir iedziedāta un ļoti slavena Korejā kā dziesma “백만송이 장미 (bekman songī džangmi) jeb Miljons rožu ziedi”.

 

Vēstnieks un delegācija bija īpašā sajūsmā par skolas iekšējo vidi, jo esot apmeklējuši daudzas skolas Latvijā, bet ar tik gaišu, netipisku telpu izkārtojumu un īpašu mājīguma sajūtu, sastapušies pirmo reizi! Esot ļoti pateicīgi Jaunmārupes pamatskolas talantīgajiem darbiniekiem, skolēniem un direktorei Ivetai Timulei par viesmīlīgumu, kā arī noteikti drīzumā ieradīsies ciemoties atkal!

 

Jaunmārupes pamatskola, īpaši skolēni, kas mācās interešu izglītības pulciņā “Korejiešu valoda un kultūra” un pulciņa vadītāja pasakās vēstniecībai par lielo atbalstu un cer uz tikpat veiksmīgu sadarbību arī nākotnē!

 

Rakstu izveidoja datorikas, korejiešu valodas un kultūras skolotāja Madara Romanovska

0 Komentāri

Leave a Comment