Lieldienas ievada Klusā nedēļa ar Pūpolsvētdienu, Zaļo ceturtdienu, Lielo piektdienu un Kluso sestdienu, bet svētdienā tiek atzīmētas pirmās Lieldienas. Šī nedēļa, lai arī pavisam citādāka, kā ierasts, Latvijā un pasaulē tiek ieskandināta ar ticējumiem, svētkiem par pavasara saulgriežiem un nozīmīgiem datumiem kristiešiem.

 

Arī mūsu skola gatavojās Lieldienām, telpas  tika noformētas ar skolēnu darinātiem radošajiem darbiem. 1.klašu teātra pulciņa bērni teātra pulciņa skolotājas vadībā,  iestudēja izrādi “Kā zaķi krāsoja Lieldienu olas”. Bērnu veikums tika nofilmēts un būs redzams skolas mājas lapā. Ļoti priecēja Krāsainā nedēļa, kad katru nedēļas dienu skolēni ietērpās atbilstošās krāsas drēbēs.

 

Bet vislielāko prieku bērniem sagādāja  tas, ka mēs  šogad skolā varējām tikties uz kopējo Lieldienu pasākumu brīvā dabā. Pasākuma norisi vadīja Lieldienu zaķis – mūzikas skolotājs Jānis Niedra. Klašu audzinātājas bija sagatavojušas dažādas  aktivitātes, kas saistītas ar Lieldienu svinēšanu.  Skanēja mūzika, bērni dziedāja, izkustējās, zīmēja, leca, meklēja simboliskās Lieldienu olas, sacentās dažādās stafetēs. Lieldienu zaķis katrai klasei dāvāja Pateicību un saldumus par aktīvu dalību pasākumā.

 

Paldies visiem kolēģiem par kopējo sadarbību un ieguldīto darbu, lai radītu svētkus mūsu bērniem!  Ticējums: “Ja Lieldienu rītā saule uzlēks spodra – būs karsta vasara. Ja lecot saule “mirkšķinās” – būs bagāts gads; ja saulīte “tinas krekliņā” – būs auksts pavasaris”.

 

Lai skaistas un priecīgas Lieldienas!

 

Direktores vietniece Anita Līdaka

0 Komentāri

Leave a Comment