Skolā, apgūstot literatūru, mēs lasām dažādus literārus darbus, analizējam tos, izsakām viedokli, taču lielākoties nevaram tuvāk un personiskāk iepazīt autoru, aprunāties ar viņu, uzklausīt viņa viedokli.

 

Apgūstot 8.6. tematu “Pasaule”, 14.aprīlī Jaunmārupes pamatskolas astoto klašu skolēni tikās ar rakstnieci, ilustratori un tulkotāju Liliju Berzinsku un tuvāk iepazina rakstnieka, grāmatu ilustratora, tulkotāja profesiju.

 

Jauniešiem bija iespēja uzdot jautājumus, uz kuriem L.Berzinska labprāt atbildēja. Viņi uzzināja, cik ilgs ceļš ir ejams no idejas līdz uzrakstītai grāmatai, kur var gūt iedvesmu, kā veidojas sižets, kā notiek grāmatu tulkošanas process, kā top grāmatu ilustrācijas, kam obligāti ir jābūt rakstnieka, tulkotāja darbistabā, kādai izglītībai, zināšanām un prasmēm jābūt, lai varētu strādāt šajās profesijās.

 

Skolēni  uzklausīja viešņas pieredzi par to, cik svarīgi ir mācīties plānot savu laiku darbu veikšanai, prast motivēt sevi, darīt darbu, kas tev ir sirdij tuvs. Paldies L.Berzinskai par iedvesmošanu!

 

Inguna Rakule

0 Komentāri

Leave a Comment