Skaistajā piektdienas rītā, 13.maijā, ‘’Skolas somas” projekta ietvaros Jaunmārupes pamatskolas 6.b klases skolēni devās ekskursijā uz Rīgas Dzelzceļu muzeju. Ekskursijas mērķis bija izzināt lokomotīvju un vagonu nozīmi, kā arī uzzināt kā mainījušies ceļojumu paradumi un serviss, saistībā ar dzelzceļu vēsturi.

 

Dzelzceļa muzejā klase tika sadalīta divās grupās, kuras pavadīja ļoti jauki un zinoši gidi. Viņi pastāstīja par dažādu vagonu attīstības vēsturi un nozīmi, mums bija iespēja iekāpt un aplūkot tvaika lokomotīvi, šaursliežu vagonu, cietumnieku pārvadāšanai paredzēto vagonu, uzzināt dažādus interesantus faktus kā  pārvadāja un baroja cietumniekus utt..

 

Mēs apmeklējām izstādi par godu brīvajām valstīm. Skolēniem bija piedāvātas arī dažādas radošās aktivitātes, tādas kā foto orientēšanās, kur viņi pārbaudīja līdzšinējās zināšanas, muzeja ekspozīcijā meklējot un pētot dažādus Latvijas valsts simbolus. Skolēni apbrīnoja šo skaisti veidotu maketu ar Latvijas dzelzceļu infrastruktūru, ēkām, ainavu un vilcieniem. Kopīgi mēs noslēdzām šo saulaino dienu izbraucienā ar rokas drezīnu.

 

Kopumā izbrauciens bija izdevies un pateicamies ‘’Skolas somas’’ projektam  par tādu iespēju.

 

6.b klases audzinātāja Inna Sejere

0 Komentāri

Leave a Comment