Šī gada 22.augustā visā Mārupes novadā skolotājiem tika rasta iespēja sanāk mācību jomās, lai kopīgi gatavotos jaunajam mācību gadam. Jaunmārupes pamatskolā jauno darba cēlienu ar kopīgu tikšanos uzsāka dabaszinātņu joma Ingas Melngailes vadībā un sociāli pilsoniskā joma Sabīne Ozoliņas vadībā.

 

Sociāli pilsoniskās jomas (vēsture un sociālās zinības) skolotāji kopīgi sprieda par pagājušā gada grūtībām un panākumiem, palīdzot viens otram ar labu padomu un interesantiem risinājumiem. Kā viens no veiksmes stāstiem izcēlās tieši darbs ar skolēniem no Ukrainas, palīdzot iekļauties klases vidē un veidojot jaunus materiālus, kas bija noderīgi visiem. Liels uzsvars tika likts arī uz kopīgas materiālās bāzes izveidi, kas atvieglotu tematisko plānu, pārbaudes darbu un darba lapu veidošanu. Visi pedagogi bija ieinteresēti tālākajā sadarbībā , kopīgos pasākumos un iespējās paplašināt savu zināšanu klāstu.

 

Dabaszinātņu jomas skolotāji sadalījās pēc mācību priekšmetiem un strādāja pie kopīgiem metodiskajiem mērķiem jaunajam mācību gadam. Jomā tiek plānots organizēt vairākas olimpiādes un konkursus, piemēram, ģeogrāfijas olimpiādi 7. un 8. klasei, ķīmijas alternatīvo olimpiādi 8.klasei u.c. Jomas skolotāji bez iebildumiem dalās ar saviem izstrādātajiem metodiskajiem materiāliem. Mācību priekšmetu ievaros tika veidotas kopīgas darba mapes materiālu apkopošanai un ērtākai lietošanai, tagad visa novada skolotāji varēs izmantot vienotus tematiskos plānus un pārbaudes darbus.

 

Ļoti ceram, ka skolotāju iesaistīšanās un entuziasms nezudīs ar pirmajām skolas dienām.
Uz tikšanos 25.oktobrī.

 

S.Ozoliņa, I.Melngaile

0 Komentāri

Leave a Comment