Jaunmārupes pamatskolas 3.c un 3.d klases skolēni 2022.gada 21.septembrī,  “Latvijas skolas soma” ietvaros, devās mācību ekskursijā uz SIA “Namdara darbnīca” Garkalnes pagastā.

 

Dažādo nodarbību laikā skolēni papildināja zināšanas par Latvijas kokiem ar iespēju iztaustīt un izsmaržot koku. Kopā ar amatniekiem izmēģināja tradicionālos kokapstrādes darbarīkus – slīmestu, zāģi, cirvi. Darbojās ar senajām spēļu lietām – ķekatām, skaidu spilveniem, koka zivīm utt. Cienājās  ar īpašo Namdara tēju, pēc garšas noteica tējas sastāvdaļas.

 

Pa meža taku nonāca līdz 85 m garajam nobraucienam pa trosi un Eko rotaļu laukumam ar koka namiņiem, un iesaistījās piedāvātajās fiziskajās aktivitātēs.

 

3.c un 3.c klases skolēniem mācību ekskursijas laikā bija iespēja sadraudzēties, kopā uzspēlēt futbolu, pacīnīties ar maisiem, pašūpoties lielās šūpolēs un iesaistīties vēl citās aktivitātēs. Neizpalika arī suvenīru iegādāšanā. Tad gan koka svilpju skaņa pieskandināja visu apkārtni. Māmiņām un tētiem tika aizvestas mazas pārsteigumu dāvaniņas ar domu par pielietojumu.

 

Ekskursijas noslēgumā skolēni secināja, ka šī bija visinteresantākā un aizraujošākā ekskursija.

 

3.c un 3.d klases skolotājas Laila Abuhova, Inga Petruševska

0 Komentāri

Leave a Comment